Meniu LIVE
Search
x

Speranţele părinţilor Alexandrei şi Luizei spulberate, după ce Gheorghe Dincă a spus că le-a ucis pe amândouă

Monstrul din Caracal a rostit cuvintele de care s-a temut o ţară: le-a ucis pe Alexandra şi Luiza. Mărturia i-a pus la pământ pe părinţii celor două copile, care au sperat până în ultima clipă că fetele lor trăiesc.

De Redactia Observator la 29.07.2019, 12:17
Vezi și

Monstrul din Caracal a rostit cuvintele de care s-a temut o ţară: le-a ucis pe Alexandra şi Luiza. Mărturia i-a pus la pământ pe părinţii celor două copile, care au sperat până în ultima clipă că fetele lor trăiesc.

În curtea plină de animale, poliţiştii au găsit gropi imense acoperite cu ciment şi munţi de gunoaie. Iar în maldărul de vechituri, anchetatorii caută şi alte victime.

Mama Luizei: Astăzi ne-a sunat Poliţia, ne-a spus: "Doamnă, nu-i adevărat!" De ce nu ne-aţi avertizat?

Bunicul Luizei: Unde e nemernicul de procuror? Aici se ascund oameni grei!

Neputinţa unei armate de poliţişti şi procurori de a salva două adolescente răpite de un monstru a îngenuncheat orice speranţă pentru milioane de români.

Totul s-a prăbuşit odată cu mărturia criminalui care s-a jucat zile în şir cu anchetatorii. Cu fotografiile celor două adolescente în mâini, părinţii şi bunicii nu mai au cuvinte să-şi strige durerea. Mama Luizei s-a prăbuşit de durere în stradă. 

Tatăl Luizei: Mi s-a rupt inima. Am simţit că fata mea este acolo.

Bunica Luizei: Am sperat ca tot vei veni. Dar tu erai moartă, mamă, de aia nu răspundeai!

Cu încrederea pierdută în autorităţi, oamenii îşi spun cu disperare revolta.

Mărturiserea crimelor a lăsat-o fără cuvinte şi pe soţia călăului chemată la locul faptelor. Au împreună patru copii şi au format patru decenii o familie.

Anchetatorii s-au îngrozit de ce au găsit în casa ororilor.

Georgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT: Sunt copaci, sunt animale, sunt lucruri aruncate unele peste altele, sunt camioane de haine vechi care trebuie analizate pentru ca pot fi probe, sunt gropi care nu stim pentru ce au fost sapate. Ca sa ma exprim uman, la momentul acesta colegii mei cercetează haos!

Anchetatorii l-au adus din nou pe criminal să le fie ghid prin haos. Aici au smuls de la el şi mărturisirea îngrozitoarea: le-a ucis pe Alexandra şi pe Luiza.

Monstrul şi-a justificat faptele: fetele au refuzat să facă sex cu el. În cenuşa scoasă dintr-un butoi metalic, au fost găsite prin cernere, mai multe fragmente de oase umane şi dinţi. Nu şi urme de sânge.

În maşina ucigaşului au fost decsopeite fire din părul Alexandrei, un cercel şi o bandă scotch cu care fata a fost cel mai probabil legată.

Din momentul in care ar fi iesit din raza camerelor, pana atunci cand a ajuns in dreptul locuintei, masina nu a parcurs mai mult de 7 kilometri, iar cel mai probabil a intrat pe la intrarea din spate, ferita de ochii oamenilor.

Potrivit unor surse din anchete, Alexandra ar fi fost ucisă imediat după apelul la 112. Un mesaj găsit pe telefonul mobil al călăului deschide o nouă pistă în anchetă: criminalul în serie ar putea avea complici.

Reporter: Sunt cumva elemente care ar demonstra că nu a acţionat singur?

Georgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT: Haideţi să nu înlăturăm nicio cale pe care am putea merge şi nicio posibilitate de a ancheta lucrurile. Poate o să ne dăm seama pe parcurs.

Întârzierea unei acţiuni imediate a Poliţiei pentru localizarea exactă a apelului la 112 a unui copil a cărui viaţă era în pericol a făcut imposibilă salvarea lui.

Deşi Alexandra a oferit informaţii despre locul în care se află şi şi-a descris agresorul. 19 ore le-a luat poliţiştilor să intre în casa criminalului.

Ancheta în acest caz care a oripilat o ţară e la început. Ghoerghe Dincă s-ar putea dovedi cel mai crud ucigaş în serie din ultimii 50 de ani, de la Râmaru încoace.

Criminalul din Caracal a dat detalii despre crime

După o zi în care i-a condus pe anchetatori în casa groazei, Gheorghe Dincă a fost dus la audieri la Craiova, la sediul DIICOT.

Acolo bărbatul a oferit detalii despre teribilele crime, iar procurorii au extins acuzaţiile. Acum individul este acuzat şi de omor calificat.

Ba chiar le-ar fi spus anchetatorilor că trupul Alexandrei ar fi fost aruncat în râul Olt. În timpul discuţiilor purtate cu procurorii.bărbatului i s-a făcut rău.

La trei zile după ce scenariul crimelor din Caracal a îngrozit o ţară întreagă, filmul evenimentelor prinde contur în birourile anchetatorilor. Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele şi le-a dat detalii procurorilor DIICOT.

Georgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT: Inculpatul a declarat că a agresat-o, suprimându-i viaţa atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Inculpatul este o persoană cu o contituţie fizică masivă în faţa căruia o minoră de 15 ani nu a avut nicio şansă să se apere.

Călăul a mărturisit că a ucis-o pe Alexandra la data de 25 iulie, în jurul orelor 12, după ce a răpit-o pentru pentru a abuza sexual de ea. A declarat că apoi ar fi aruncat trupul copilei de 15 ani în râul Olt.

Georgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT: S-a dispus extinderea acţiunii penale faţă de inculpatul Dincă Gheorghe şi sub aspectul infracţiunii de omor calificat.

O acuzaţie ce a fost extinsă doar în cazul Alexandrei şi care nu se referă deocamdată şi la cazul Luizei Melencu, cealaltă fată care i-a căzut victimă lui Gheorghe Dincă.

Georgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT: Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul genetică judiciară parţială din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al inculpatului.

În timpul adierilor inculpatul le-a dat indicii procurorilor şi despre uciderea Luizei.

Georgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT: Cu privire la cea de a doua victimă există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni şi urmează să ofere detalii în cadrul audierilor.

Reporter: Ce şanse sunt ca cele două poveşti să fie în oglindă?

Georgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT: Foarte mari. Sunt date conform celor declarate că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.

Alexandru Bogdan, avocatul criminalului: Şi-a recunoscut faptele. Are păreri de rău. Remuşcarea, complexul pe care l-a avut, mi-a spus că azi-noapte aproape că nu a dormit deloc şi aici s-a ajuns.

Rău i s-a făcut şi în timpul audierilor. Astfel, procurorii s-au văzut nevoiţi să pună pauză interogatoriului, timp de două ore, cât bărbatul a primit îngrijiri.

Reporter: A spus unde a ascuns rămăşiţele?

Alexandru Bogdan, avocatul criminalului: A dat detalii, dar nu pot să vă spun, sunt chestiuni de urmărire penală, trebuie să înţelegeţi şi dumneavoastră, sunt aspecte care ţin de bucătăria internă a Parchetului şi nu pot fi furnizate public până când nu se emite actul oficial al Parchetului de acuzare, de trimitere în judecată.

Primele rezultate ale anchetei desfăşurate de Ministerul de Interne cu privire la modul de intervenţie din Caracal ar fi trebuit să fie anunţate seara trecută, potrivit unei postări a premierului Viorica Dăncilă. Raportul a întârziat însă şi va fi făcut public, cel mai probabil, astăzi.

Georgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT: Colegii mei au lucrat fără greşeală în dosarul iniţial înregistrat şi o să prezentăm în detaliu ceea ce s-a întâmplat.

Gheorghe Dincă şi-a petrecut noaptea în arest. Cel mai probabil, astăzi va merge din nou cu anchetatorii în casa ororilor pentru reconstituire.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Speranţele părinţilor Alexandrei şi Luizei spulberate, după ce Gheorghe Dincă a spus că le-a ucis pe amândouă