Antena Meniu Search
x

Muncitor prins sub un mal de pământ, decapitat de cuva excavatorului în timpul operaţiunii de salvare (Video)

Un muncitor prins sub un mal de pământ, pe un șantier din municipiul Brașov, a fost decapitat de cuva excavatorului, în timpul operaţiunii de salvare coordonată de ISU.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.11.2019, 08:18

Bărbatul a fost decapitat de cuva excavatorului care ar fi trebuit să-l scoată la suprafaţă
Muncitor prins sub un mal de pământ, decapitat de cuva excavatorului în timpul operaţiunii de salvare - ISU Braşov

Un muncitor prins sub un mal de pământ, pe un șantier din municipiul Brașov, a fost decapitat de cuva excavatorului, în timpul operaţiunii de salvare coordonată de ISU.

Accident grav de muncă, ieri după-masă, în Brașov. Un bărbat a murit, iar altul are răni grave la picioare şi coloană, după ce au fost prinşi sub un mal de pământ

Cei doi bărbați lucrau într-un șantier alături de colegii lor, încercând să instaleze o conductă într-un șanț. La un moment dat, din cauza trepidațiilor făcute de un tren care a trecut prin apropiere, malul de pământ s-a surpat peste cei doi muncitori.

"Noi săpam, a trecut trenul, a vibrat aici şi s-a surpat pământul. Ei au căzut cu tot cu pământ", a declarat unul dintre colegii celor doi bărbaţi. 

Unul dintre ei a fost înghiţit cu totul de pământ, în timp ce al doilea a fost îngropat până la brâu. Chemaţi de urgenţă, pompierii ăi colegii muncitorilor au reuşit să-l scoată în siguranţă pe omul care striga după ajutor.

Muncitor prins sub un mal de pământ, decapitat de cuva excavatorului în timpul operaţiunii de salvare, în Braşov

În schimb, operaţiunea de salvare a omului îngropat cu totul sub malul de pământ a luat o turnură tragică. Acesta a fost decapitat de cuva excavatorului care ar fi trebuit să-l scoată la suprafaţă.

"O victimă am reuşit să o scoatem în viaţă, cealaltă victimă prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, din păcate", a afirmat Lucian Marciu, inspector şef ISU Braşov.

Excavatorul a fost manevrat de operatorul de la locul de muncă.

"Trebuie să precizez faptul că nu se ştia exact locul victimei în momentul în care se făceau aceste săpături şi coroborat cu faptul că exista pericolul surpării solului, exista pericolul ca tot pământul să cadă peste victimă, s-a luat această decizie pentru ca intervenţia să fie cât mai eficientă, să se desfăşoare într-un timp cât mai scurt", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Momentan, nu se ştie dacă muncitorul de pe excavator a acţionat din proprie iniţiativă sau a fost coordonat de salvatorii ISU. 

De asemenea, anchetatorii urmează să stabilească dacă bărbatul era în viaţă atunci când a fost lovit de cuva utilajului. 

Între timp, procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate în muncă şi profanare de cadavre, dosar care este instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Muncitor prins sub un mal de pământ, decapitat de cuva excavatorului în timpul operaţiunii de salvare (Video)