Antena Meniu Search
x

Video Munți de deșeuri în jurul Capitalei: Comisarii de Mediu au descins iar la Bolintin Vale, cu jandarmi și polițiști

E plin în jurul Bucureştiului de centre ilegale de fier vechi. Comisarii Gărzii de Mediu au descins împreună cu jandarmi şi poliţişti la Bolintin Vale, în Giurgiu, la centrele clandestine de colectare de deşeuri. Au închis cinci dintre ele şi au dat amenzi uriaşe. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a coordonat echipele de control. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 25.08.2022, 22:32

Vezi și

Au fost descinderi de amploare, încă de dimineață lângp Bucureşti, în Bolintin Vale. Însoțiți de zeci de polițiști și jandarmi, comisarii Gărzii de Mediu au intrat în centrele ilegale care colectează deșeuri. În cele 13 așa-zise Rematuri au găsit tone de materiale feroase și neferoase deținute fără acte.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Butelii vechi, caroserii de mașini, extinctoare care sunt golite, chiar și frigidere! Sunt doar câteva dintre deșeurile pe care comisarii Gărzii de Mediu le-au găsit în curtea unui astfel de centru.

În fața comisarilor, oamenii spun că nu ştiau că e ilegal ce fac. Asta deşi nu sunt la prima descindere. 

Marian Borondel, comisar de mediu: Este a doua oară când venim la această locație și în continuare funcționează. În acest moment o să îi facem sesizare penală.

Pe acelaşi subiect

Comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi în valoare totală de peste 430.000 de lei

Două astfel de sesizări penale au fost făcute de reprezentanții Gărzii de Mediu, iar în cinci centre activitatea a fost suspendată. În total au fost confiscate 70 de tone de deșeuri. La descinderi a participat și ministrul Mediului, Tanțoș Barna, care a coordonat cele 15 echipe de control.

anczos Barna, ministrul Mediului: Este nevoie de aceste acțiuni în forță pentru a opri arderile de deșeuri, colectarea ilegală, valorificarea ilegală...

Aurelian Păduraru, Garda Națională de Mediu: Noi vom intensifica acțiunile de control până când toată lumea va înțelege că trebuie să se înscrie într-un circuit legal, fără a mai exista poluare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Munți de deșeuri în jurul Capitalei: Comisarii de Mediu au descins iar la Bolintin Vale, cu jandarmi și polițiști