Antena Meniu Search
x

Video Navă a Forţelor Navale Române, din nou în Portul Constanţa. Misiunea de trei luni a fost încheiată cu succes

După trei luni de misiuni în Marea Mediterană, o navă a Forţelor Navale Române s-a întors ieri în Portul Constanţa. A acostat sub privirile a zeci de oameni, iar marinarii au fost aşteptaţi atât cu onoruri militare, cât şi cu dor şi emoţie de familii şi de prietenii apropiaţi.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 08:54

Vezi și

Misiune îndeplinită! Asta au strigat la unison, ieri, toţi cei 85 de membrii ai echipajului fregatei regale Ferdinand. S-au întors cu bine acasă dintr-o misiune dificilă, pe care au reuşit să o ducă la îndeplinire. 

George Agiu, şef de echipaj: Ne-am îndeplinit misiunile cu succes. Misiunile de asigurare, de impunere a embargoului armelor impus Libiei, precum şi a traficului ilicit de persoane şi de produse petroliere către nordul Africii.

Stefan Trandafir, scafandru de luptă: Trebuia să verificăm integritatea navei. A elicelor, să nu fie probleme de natură ce ar putea împiedica funcţionarea motoarelor. 

Pentru militari, principalul inamic în cele peste 100 de zile de foc a fost... marea. 

Pe acelaşi subiect

George Agiu, şef de echipaj: Din cele 108 zile de ieşire pe mare, am avut mai mult de jumătate din ele cu mare de gradul 5, 6. Cu val de 6, 7 metri la care a trebuit să facem faţă. 

Roxana Chihaia are 34 de ani şi este scafandru de luptă. Pe cheu, la sosire, a aşteptat-o familia. Dorul de casă a fost cea mai dură lecţie pe care a învăţat-o în prima sa misiune.

Roxana Maria Chihaia, scafandru de luptă: Nu a fost uşor deloc! Am mai trecut prin plânsete, lacrimi, le-am şters şi am mers mai departe. 

Misiune încheiată cu succes

Revederea a fost cu lacrimi pe obraji şi îmbrăţişări multe.

Şoţ: Am acceptat din prima când s-a auzit de această misiune. E o misiune importantă  care a contat foarte mult pentru ea.  Mai ales de sărbători i-am simţit lipsa! 

Reporter: Ai vorbit cu mami de Crăciun?

Copil: Da! 

Reporter: Ce i-ai spus?

Copil: Că îmi era dor de ea! 

Nava românească de război a stat 3 luni în Marea Mediterană, timp în care a parcurs peste 10.000 de mile marine în 1.200 ore de marş şi a interogat 230 de nave comerciale care tranzitau aria ei de responsabilitate.

Vasile Dîncu - Ministrul Apararii Nationale: Am primit numai aprecieri deosebite pentru militarii noştri care au reuşit să facă faţă la un nivel la care nimeni nu se aştepta având în vedere că noi nu avem o tehnică chiar atât de bine pusă la punct.

Şi ministrul Apărarii a mers la malul mării să-i primească marinari şi-a petrecut mai bine de trei sferturi de oră la bordul navei de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Navă a Forţelor Navale Române, din nou în Portul Constanţa. Misiunea de trei luni a fost încheiată cu succes