Antena Meniu Search
x

Video "Ne păzește Sfânta de toate relele". Zeci de mii de pelerini au trecut până acum prin faţa raclei cu moaștele Sfintei Parascheva

Continuă pelerinajele la Iaşi. După doi ani cu restricții, seara trecută s-a desfășurat din nou procesiunea Calea Sfinților. Raclele cu moaștele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Paisie de la Neamţ au fost purtate de zeci de preoți pe străzile din oraş. Pe traseu, zeci de mii de oameni au ieșit în calea alaiului cu lumânări aprinse pentru a se închina. 

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 10:15

Vezi și

Timp de o oră, pelerinajul a fost întrerupt la Iaşi, iar moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Paisie de la Neamţ au fost luate de la baldachinul cu flori pentru procesiunea Calea Sfinţilor. Un sobor format din 200 de preoți din județul Iaşi și 200 de călugări și maici a însoțit raclele pe străzile din centrul orasului. În jur de 20 de mii de credincioşi au ieşit în întâmpinarea alaiului, pe străzile din oraş. Unii cu lumânări aprinse în mâini, alții îmbrăcați în costum popular.

Mergem pe calea sfinților, o tradiție de atîția ani de zile. Fiecare dintre noi avem ale nostre rugăciuni, pentru noi, copii, poporul român.

Ne păzește Sfânta de toate relele. 

Oamenii au dorit să imortalizeze momentul cu ajutorul telefoanelor.

Pe acelaşi subiect

Să păstrez o amintire şi să o trimit.

Aproape 50.000 de mii de pelerini au trecut până acum prin faţa raclei cu moaștele Sfintei Parascheva

După procesiune, moaștele au fost depuse din nou spre închinare la baldachinul cu flori. Aproape 50 de mii de pelerini au trecut până acum prin faţa raclei.

Timpul de aşteptare a fost în medie de trei ore. Până pe data de 14 octombrie, peste 300 de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să se închine la moaştele Sfintei Parascheva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Ne păzește Sfânta de toate relele". Zeci de mii de pelerini au trecut până acum prin faţa raclei cu moaștele Sfintei Parascheva