Antena Meniu Search
x

Video "Neatenţia costă foarte mult". Filmul carnajului din Vaslui. Doi copii de 2 şi 5 ani, victime nevinovate în accidentul cu 11 victime

Accident înfiorător, seara trecută, pe Drumul Naţional 24 A, din judeţul Vaslui. Un TIR a acroşat o căruţă, iar şoferul unei masini aflat în spatele mastodontului nu a mai apucat să frâneze şi a ajuns sub remorcă. Impactul a fost devastator. Doi copii, de 2 şi 5 ani, şi şoferul maşinii au murit, iar alte 9 persoane au fost rănite. 

de Redactia Observator

la 12.07.2022, 08:16

Accident grav în Vaslui
Accident grav în Vaslui - IGSU Vaslui
  • Imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional!

Teribilul accident s-a petrecut în apropierea localităţii vasluiene Popeni. Şoferul unui TIR a văzut foarte târziu că o căruţă circulă pe marginea şoselei şi a frânat brusc, încercând să evite impactul. Fără succes, însă. În spatele mastodontului, şoferul unui autoturism n-a mai putut nici el să frâneze în timp util, din pricina vitezei mari, iar maşina s-a izbit violent de remorca TIR-ului şi s-a făcut zob.

Daniel Onofrei , prefectul judetului Vaslui: O tragedie! Asta s-a întâmplat.

Martor: Băiatul cred că nu l-a văzut. Vorbea pe telefon sau făcea oricum altceva, nu era atent la drum, nu cred. Nu avea cum să nu vadă un camion oprit... şi a intrat direct în el.

Autorităţile au activat imediat Planul Roşu de intervenţie. Doisprezece oameni se aflau în autoturism, printre care şi şapte copii. Şoferul maşinii, în vârstă de 24 de ani şi unul dintre copii, o fetiţă de doar doi ani, au murit pe loc, în urma impactului devastator.

Pe acelaşi subiect

În total, 11 oameni au ajuns la spital, în stare gravă. Un alt copil, un băieţel de 5 ani, a murit în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Bârlad, după ce a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat de medici.

Neatenţia i-a costat viaţa

Martori: Neatenţia costă foarte mult. Neatenţia, o fracţiune de secundă şi se poate pierde tot.

- Gălăgie mare, se striga deja că erau vreo 3-4 copii decedaţi. Nu am mai văzut aşa ceva. 

Cred că nici nu mai conduc în noaptea asta.

Daniel Onofrei , prefectul judetului Vaslui: În mod clar e vorba de neatenţie, pentru că dacă ar fi păstrat distanţa Volkswagenul faţă de TIR nu ne-am mai fi aflat aici. 

La locul tragediei a fost nevoie şi de intervenţia trupelor speciale, pentru calmarea spiritelor.

Daniel Onofrei , prefectul judetului Vaslui: Sunt aproximativ 200 de oameni, care neamuri cu victimele, TAIE  dar trebuie păstrată o ordine ca Poliţia să-şi poată face treaba.

Bogdan Gheorghita , purtator de cuvant IPJ Vaslui: În cauză sunt efectuate cercetări pentru a fi stabilite împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

6 persoane au rămas internate la Spitalul din Bârlad, iar alte trei persoane - doi copii şi un adult - au fost transferate la Iaşi.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Neatenţia costă foarte mult". Filmul carnajului din Vaslui. Doi copii de 2 şi 5 ani, victime nevinovate în accidentul cu 11 victime