Antena Meniu Search
x

Video "Ne-au găsit pe noi pata neagră a litoralului". Stațiunea căreia Ministerul i-ar putea retrage clasificarea turistică

Costineşti, stațiunea tinerilor, arată ca un ghetou şi pune în pericol siguranţa turiştilor. Concluzia aparţine chiar ministrului Turismului care a vrut să vadă cât de pregătit este litoralul pentru 1 Mai. Dacă problemele nu se remediază, ministrul ameninţă retragerea clasificării turistice. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 13.04.2023, 14:38

Vezi și

Fie că ajungi cu maşina sau cu trenul, în Costineşti te întâmpină imaginea dezolantă a nepăsării.

Andreea Filip, reporter Observator: Gara din Costineşti este complet încremenită în timp. Aşa cum arată cişmeaua asta, insalubră, aşa este totul de jur împrejur. Casa de bilete, linia de cale ferată.

Decorul i-a lăsat un gust amar şi ministrului Turismului. Într-o vizită inopinată, Daniel Cadariu a vrut să vadă cât de pregătit este litoralul pentru turiştii care vor ajunge aici peste doar două săptămâni. De 1 Mai, la Costineşti sunt aşteptaţi 30.000 de tineri.

Daniel Cadariu, ministrul Turismului: Arată ca un ghetou comercial în care, în tot răstimpul ăsta de după Revoluţie, pare că toată lumea a fost focusată pe a câştiga financiar, fără a se gândi la siguranţa cetăţeanului. Noi putem lua doar măsura declasificării, acolo unde nu mai sunt îndeplinite condiţiile iniţiale.

Pe acelaşi subiect

80% din activele din Costineşti sunt în administrarea Biroului de Turism pentru Tineret

Dorin Jeanu, primar Costineşti: Ne-au găsit pe noi pata neagră a litoralului. Spre surpinderea domnului ministru, aici este administrat de Ministerul Tineretului şi Familiei. Cum să arătăm cu degetul după 30 de ani? Astea nu sunt lăsate de ieri, de un an, doi.

Mai exact, 80% din activele din Costineşti sunt în administrarea Biroului de Turism pentru Tineret, care aparţine de Ministerul Tineretului şi Familiei. Într-un răspuns pentru Observator, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse spune că Biroul de Turism pentru Tineret mai deţine în Costineşti doat 7 unităţi turistice, restul au fost fie închiriate, concesionate sau vândute şi fac în prezent obiectul unor litigii care sunt pe rolul instanţelor de judecată.

Clădirile dărăpănate nu sunt singurele probleme cu care se confruntă staţiunea. Anul trecut, în plin sezon estival, Controale ANPC s-au făcut cu mascaţii şi luptătorii Antitero. Mai multe terase au fost închise, iar şase tone de produse alterate şi expirate au fost retrase de la comercializare.

Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: Costineştiul traversează o perioadă de degradare continuă. Văd că lucrurile s-au înrăutăţit.

Autorităţile locale şi oficialii din Capitală caută acum soluţii pentru remedierea problemelor

La polul opus sunt micii agenţi economici care speră că staţiunea, cândva magnet pentru pentru turişti, va reveni la gloria de altădată.

Georgeta Kreici, manager terasă: Încă de la terminarea precedentului sezon estival, noi suntem tot pregătiţi, igienizăm, renovăm.

Autorităţile locale şi oficialii din Capitală caută acum soluţii pentru remedierea problemelor. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a preluat de la Ministerul Tineretului și Sportului doar pachetul de acțiuni deținut de statul român la societatea BTT S.A., nu active sau imobile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Ne-au găsit pe noi pata neagră a litoralului". Stațiunea căreia Ministerul i-ar putea retrage clasificarea turistică