Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, martor la un moment jenant în Galați, după ce ușa unităţii mobile ATI s-a blocat (Video)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost martorul unui incident jenant, la Galați, unde a mers să viziteze unitatea mobilă de Terapie Intensivă și a fost să aștepte minute bune pentru a intra în interior, după ce ușa acesteia s-a blocat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.08.2020, 15:51

Nelu Tătaru, martor la un moment penibil în Galați, după ce ușa unităţii mobile ATI s-a blocat (Video) Vezi și
  • În timpul vizitei lui Nelu Tătaru, uşa unităţii mobile ATI s-a blocat şi ministrul a aşteptat minute în şir pentru a intra în interior.
  • Nelu Tătaru a anunţat că la spitalul gălăţean vor fi detaşaţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti.

Deși se află în Galați de 3 săptămâni, unitatea cu 12 paturi pentru bolnavii de Covid 19 în stare critică este nefolosită de gălățeni din cauza lipsei de personal.

În timpul vizitei, uşa unităţii mobile ATI s-a blocat şi ministrul a aşteptat minute în şir pentru a intra în interior.

„Eu am venit să văd dacă este pregătită această unitate mobilă. Aţi văzut şi dumneavoastră ce s-a întâmplat”, a spus ministrul Tătaru.

Specialiştii Spitalului Judeţean din Galaţi, în curtea căruia a fost parcată unitatea mobilă, au stabilit că pentru funcţionarea acesteia este nevoie de 30 de cadre medicale, medici şi personal auxiliar.

Reprezentanţii spitalului şi autorităţile judeţene au făcut mai multe demersuri pentru deblocarea situaţiei.

„Salut decizia domnului Arafat de a trimite la Spitalul Judeţean Galaţi o unitate de terapie mobilă. Doar că era bine dacă ministrul ne-ar fi informat măcar cu două, trei săptămâni înainte să pregătim ce era de pregătit, pentru că nu este de ajuns doar această unitate mobilă.. Este nevoie însă de personal medical. Din ce ne-au trimis specialiştii de pe Secţia de Terapie Intensivă ar fi nevoie de 30 de cadre medicale. De detaşat personal medical poată să dispună doar ministrul Sănătăţii. Ar trebui să fie o rezolvare imediată, nu o rezolvare peste câteva luni. Îl rugăm pe domnul ministru când mai vine la Galaţi să ne ajute cu soluţii concrete, nu doar cu sfaturi”, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, potrivit Mediafax.

Nelu Tătaru a anunţat că la spitalul gălăţean vor fi detaşaţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti. Demnitarul a spus că aceştia vor începe să lucreze la Galaţi cât de curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru, martor la un moment jenant în Galați, după ce ușa unităţii mobile ATI s-a blocat (Video)