Antena Meniu Search
x

Video Nepotul este cel care i-a furat seiful cu 70.000 de euro bătrânului din Capitală. Reacţia victimei, întrebată dacă îl iartă

Polițiștii din București i-au găsit pe hoţii de ocazie care l-au lăsat pe un fost fotbalist fără seiful cu bani şi bijuterii de 70.000 de euro. Ancheta polițiștilor confirmă bănuielile omului. Și anume, nepotul său ar fi chiar cel care a orchestrat întregul jaf. El şi alţi trei prieteni cu care a plănuit totul au fost arestați pentru 30 de zile

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 11.01.2024, 19:30

Vezi și

Doar patru zile a reușit nepotul bătrânului să se bucure de averea furată din apartament. Polițiștii l-au săltat atât pe el, cât și pe cei trei prieteni ai săi, alături de care a orchestrat totul. Planul, simplu dar eficient, l-a lăsat pe vârstnic fără seiful în care ținea bani și obiecte în valoare de aproape 70.000 de euro. 

Seiful, furat de nepot

"Aici se afla seiful. Puteai să pui mâna pe lângă el, aici, şi aici era cu 4 picioare, vedeţi? Se vede cum a tras seiful", arată Liviu Gavrilă, păgubit. Furtul a durat doar câteva minute, cât timp bătrânul a coborât în fața blocului pentru a verifica un apel venit de pe un număr necunoscut. Un individ care s-a recomandat drept taximetrist îl anunța că i-a lovit mașina în parcare.  

"Deci asta a fost intuiția pe care am avut-o atunci... Nu cumva ăsta a venit ca să îmi fure din casă ceva?", adaugă Liviu Gavrilă, păgubit.

Pe acelaşi subiect

Cum au fost prinşi hoţii

Autorii s-au făcut, apoi, nevăzuți. Nu au știut cifrul seifului, motiv pentru care l au spart cu unelte de construcţii. "După ce au tăiat seiful și au scos din el banii și obiectele de valoare, cei patru au recunoscut în fața polițiștilor că l-au aruncat aici, în lacul Mihăilești din județul Giurgiu", transmite Bogdan Dinu, reporter Observator.

Banii i-au păstrat, iar bijuteriile și ceasurile le-au dus la primul amanet care le-a ieșit în cale. Încă din prima zi, bănuielile bătrânului s-au îndreptat către nepot. Asta deși el este cel care ar trebui să aibă grijă de bunic, conform înţelegerii. Iniţial, tânărul a negat totul.

  • Reporter: Tu până acum nu ai auzit ce i s-a întâmplat?
  • Nepotul bărbatului păgubit: Nu. Nu m-a sunat, nu mi-a zis nimeni nimic.
  • Reporter: Bunicul tău te acuză pe tine că ai fi furat.
  • Nepotul bărbatului păgubit: Pe mine? Cum? Asta e o glumă?
  • Reporter: Altcineva din familie care ar fi putut să-i facă asta?
  • Nepotul bărbatului păgubit: Din familie... nu cred. Tot din persoanele în care s-a bazat mai mult. 

Dacă în fața propriului bunic nu a vrut să recunoască, autorul a mărturisit totul polițiștilor. Acum, știind că fiul îi este în spatele gratiilor, tatăl său dă vina pe prieteni. "A venit la 4 dimineața să îmi spună să vorbesc cu tine. Dar nu mi-a spus de ce... El a fost într-un anturaj, nu cunosc anturajul respectiv, dar prost. Eu cred că el nu s-a ales cu absolut nimic. La mine, relația cu el era foarte tensionată", povesteşte fiul păgubitului.

"Mi-e frică să și ies din casă, pentru că mă gândesc că îmi dă una în cap", zice Liviu Gavrilă, păgubit.

Cum a f[cut avere ​Liviu Gavrilă

Bătrânul locuiește singur. A investit mare parte din avere în artă. În apartamentul rămas parcă în anii '80, Liviu Gavrilă nu a lăsat niciun perete descoperit. A agățat peste tot tablouri, iar în camera în care își primește oaspeții, masa și scaunele par desprinse din altă epocă.

Liviu Gavrilă a fost fotbalist, iar averea ar fi făcut-o după ce a vândut un teren moștenit într-o zonă selectă a Capitalei. Regretă că a fost trădat chiar de propriul nepot şi vrea să își retragă plângerea. "Domnule, eu l-am iertat. Dar pentru ce a făcut, justiția să își facă datoria", adaugă Liviu Gavrilă, păgubit.

După proces, cei patru hoţi de ocazie riscă până la cinci ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Nepotul este cel care i-a furat seiful cu 70.000 de euro bătrânului din Capitală. Reacţia victimei, întrebată dacă îl iartă