Antena Meniu Search
x

Nicolae Miu, un renumit și iubit medic pediatru din Cluj, a murit la 81 de ani. I se mai spunea şi "Înger al copiilor"

Lumea medicală este în doliu. Un cunoscut şi iubit medic pediatru din Cluj a murit la 81 de ani. Nicolae Miu era cunoscut şi sub porecla de „Înger al copiilor”.

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 18:02

Nicolae Miu, un renumit și iubit medic pediatru din Cluj, a murit la 81 de ani. I se mai spunea şi „Înger al copiilor” - Facebook

Cu o carieră de peste 50 de ani, profesorul Nicolae Miu a murit pe 4 ianuarie 2024. Era specialist în pediatrie, gastroenterologie şi hepatologie, diabet şi boli de nutriţie. Potrivit Monitorul de Cluj, a vindecat cazuri grave, a scris tratate, în premieră pentru România, a condus Facultatea de Medicină, a ridicat o clădire nouă la Clinica de Pediatrie II şi a înfiinţat clinica de nefrologie pentru copii, împreună cu colegul Aurel Bizo.

„Odihnește-te în pace suflet blând și înger al copiilor!"

Vestea morţii i-a şocat pe toţi cei care l-au cunoscut, iar mesajele au împânzit reţelele de socializare. „Azi, 4 ianuarie 2024, a incetat din viață domnul profesor Dr Nicolae Miu, un om minunat, un dascăl desavârșit, care a format generații de medici, cu dăruire și viziune pentru asistența medicală a copiilor din România. Domnul profesor ne-a încurajat și sprijinit încă de la începuturile AREPMF, recunoscând importanța educației pediatrice pentru sănătatea viitorului adult.

Cu mare tristețe, ne luăm rămas bun, domnule Profesor, mulțumindu-vă pentru lumina si bunătatea dumneavoastră! Drum lin printre stele!”, a transmis Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie.

Pe acelaşi subiect

„De azi nu mai este OMUL și Domnul Profesor Nicolae Miu! Poate cel mai bun profesor pe care l-am avut în facultate, de la care am învățat că nu oricine e făcut să fie medic, iar dacă alegi să faci asta, să înțelegi că medicina e o vocație, nu o meserie. Atâția copii au trecut prin mâinile lui, atâția părinți și-au văzut pruncii crescând deși nu le dădea nimeni nicio șansă, atâția studenți au avut ptivilegiul să fie în sălile de curs și stagiu. Să vă odihniți în pace, Domnule Profesor! Condoleanțe familiei!”, a scris o fostă studentă.

„Odihnește-te în pace suflet blând și înger al copiilor! A trecut în nemurire cel mai mare pediatru al țării, Profesor Doctor Nicolae Miu, care a primit numeroase distincții de-a lungul carierei sale, nu suficiente pentru câte a facut pentru copiii din lumea întreagă!!! Dormi în pace OM BUN!!! Nu am cuvinte de mulțumire pentru ce ai făcut pentru copiii noștri!!! Să îți fie țărâna ușoară!!!”

„RIP Prof. Dr. Nicolae MIU. A fost flacăra ce mi-a trasat drumul spre pediatrie! Iubitor de copii, blând la inimă și milos. Darnic. Răbdător și ascultător desăvârșit. Înțelept. Dedicat. Profesor de excepție! Mentor înnăscut! Conducător remarcabil al unui spital și al multor echipe. Decan iubit. Om al culturii - iubitor de muzică și artă! Credincios practicant. Un om ce a inspirat generații de pediatrii...este o onoare pentru mine de a vă fi cunoscut chiar și pentru puțină vreme! Cât de mult suntem influențați de cei pe care îi întâlnim, unii ne bucură, ne încântă și ne schimba traiectoria vieții in ceva extraordinar, alții mai bine ar fi fost sa nu-i fi întâlnit. Ce mare har să te enumeri printre cei dintâi la sfârșitul vieții tale! Respect și recunoștință, Prof. MIU”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Nicolae Miu, un renumit și iubit medic pediatru din Cluj, a murit la 81 de ani. I se mai spunea şi "Înger al copiilor"