Antena Meniu Search
x

Noi detalii în cazul copilului căzut cu tiroliana la Craiova. Traseul periculos a fost montat ilegal, deşi autorităţile apăreau pe afişe

Noi informaţii în cazul copilului de zece ani din Craiova, rănit după ce a căzut cu tiroliana, de la 8 metri înălţime. Instalaţia ar fi fost montată ilegal, fără acordul vreunei instituţii. Organizatorii au fost audiaţi de poliţişti şi ar putea fi acuzaţi de vătămare corporală din culpă.

Vezi și

Instalaţia ar fi fost montată ilegal, fără acordul vreunei instituţii. Organizatorii au fost audiaţi de poliţişti şi ar putea fi acuzaţi de vătămare corporală din culpă. Abia astăzi, Inspectoratul Şcolar spune că nu a susţinut evenimentul. In invitaţia lansată nu au fost prezentate şi măsurile de siguranţă pentru copii.

Doi organizatori ai evenimentului şi cel care a montat tiroliana în parc au dat explicaţii poliţiştilor. Ar fi amenajat traseul periculos, deşi Primăria nu le-a dat acordul. 

Marina Andronache, purtător de cuvânt Primăria Craiova

Primăria a dat un acord temporar pentru ocuparea domeniului public. Ne-au informat că vor avea şi un minitraseu de aventură, dar noi nu am dat acord pentru instalarea acelui minitraseu.

Câteva sute de oameni au participat la evenimentul intens promovat pe reţelele de socializare. Pe afişe, mai multe instituţii publice erau trecute ca partenere. Printre ele, Inspecotratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau Poliţia Judeţeană. Chiar viceprimarul din Craiova era aşteptat să taie panglica.

Stelian Bărăgan, viceprimar Craiova:

Au folosit numele, normal, pentru că dacă nu-l foloseau probabil nu venea presa. Eu personal şi noi, ca instituţie, nu ştiam.

Nicoleta Litoiu, purtător de cuvânt Inspectorat Școlar Dolj:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj nu este parteneră în cadrul acestui proiect şi nici nu şi-a dat acordul privind desfăşurarea activităţii deoarcere în adresa primită nu erau prevăzute condiţiile de siguranţă pentru copii.

Băiatul de zece ani care a căzut după ce sfoara prinsă de ham s-a rupt a fost externat. Şi părinţii lui au fost audiaţi. Aceştia susţin că instalaţia ar fi fost lipită cu bandă adezivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Noi detalii în cazul copilului căzut cu tiroliana la Craiova. Traseul periculos a fost montat ilegal, deşi autorităţile apăreau pe afişe