Antena Meniu Search
x

Noi detalii despre accidentul din Bacău. Lucian Bode: Nu au fost identificate urme de frânare

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că în cazul accidentului din județul Bacău, soldat cu șapte morți și cinci răniți, nu au fost identificate urme de frânare.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 13:22

Noi detalii despre accidentul din Bacău
Noi detalii despre accidentul din Bacău - ISU Bacău

Șapte persoane au murit, duminică, în urma unui accident rutier pe DN2, la ieşirea din localitatea Răcăciuni, județul Bacău, iar alte cinci au fost rănite. Un microbuz şi o maşină cu volan pe dreapta s-au izbit frontal. A fost declanşat imediat planul roşu de intervenţie. Unul dintre şoferi şi-a pierdut soţia, fiica, mama şi soacra, iar celălalt - soţia şi doi copii. Este cea mai mare tragedie rutieră petrecută în România în ultimii doi ani. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că în cazul acestei tragedii nu au fost observate urme de frânare pe șosea. 

Bilanț sumbru pe șoselele din România

Bilanț sumbru pe șoselele din România în ultimele zile în urma unui val de accidente soldate cu zeci de morți și răniți. Doar în weekend 17 accidente rutiere au făcut 24 de morți. Suntem pe primul loc în UE în topul accidentelor rutiere soldate cu morți și răniți. Cu 85 de decese rutiere la un milion de locuitori în 2020, România are cea mai mare rată a mortalității rutiere din UE. 

Fapt confirmat și de șeful MAI. "România se află în topul clasamentelor europene la numărul de persoane decedate în accidente. Dar, raporându-ne la anul 2019, că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 - 1.667, deci pe şase luni numărul accidentelor grave a persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a declarat Lucian Bode, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Noi detalii despre accidentul din Bacău. Lucian Bode: Nu au fost identificate urme de frânare