Antena Meniu Search
x

Povestea ta. A fost testat pozitiv cu coronavirus, iar apoi DSP a uitat de el. "Te căutăm noi luni"

Ne scrieţi în continuare poveşti care arată verigile slabe ale sistemului medical. Iar noi vrem ca fiecare experienţă să prindă glas, aici, la Observator. 

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 10.02.2021, 14:43

Vezi și
  • Reprezentanţii unui spital au recunoscut focarul de coronavirus abia după îmbolnăvirea unui cadru medical.
  • Un bărbat din Brăila încă aşteaptă să fie testat oficial, de autorităţi, de coronavirus.

Strângem poveştile voastre despre experienţa din pandemie la adresa de mail [email protected].

Astăzi vă prezentăm cazul unei femei, sora unuia dintre zecile de cadre medicale răpuse de coronavirus. După moartea celui care a tratat pacienţi în linia întâi, femeia spune că încă nu există un certificat de deces. Ba chiar reclamă abuzuri şi încălcări ale Contractului de Muncă. 

Mai mult, abia după deces, mai-marii Spitalului Orășenesc Vișeu de Sus au recunoscut focarul de acolo, ne mai transmite sora asistentului.

Felicia, Maramureş: A trebuit ca fratele meu să moară, ca să se recunoască focarul din spital. Este halucinant ce se întâmplă şi acum!

Povestea unui bărbat din Brăila scoate din nou în evidenţă două mari hibe ale sistemului sanitar: erorile DSP-urilor şi accesul greoi la testare. 

În câteva zile, a fost nevoit să se testeze pe cheltuiala lui, ba acasă, ba la o clinică. A cheltuit aproape 900 de lei. Apoi, când a sunat la DSP să anunţe că e pozitiv, a primit un răspuns zeflemitor: "Azi e vineri şi nu e timp de anchete. Te căutăm noi luni". 

Şi de atunci, nimeni nu l-a mai întrebat de sănătate. 

Laurenţiu, Brăila: Am sunat la DSP Brăila să anunţ că am fost testat pozitiv. Mi-a răspuns o doamnă foarte amabilă, dar destul de plictisită: "Azi e vineri şi nu este timp de anchete. Te căutăm noi luni". Şi mi-a închis. Am încercat să trimit mail la DSP. Timp de 14 zile, nimeni nu m-a sunat, nimeni nu s-a interesat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Povestea ta. A fost testat pozitiv cu coronavirus, iar apoi DSP a uitat de el. "Te căutăm noi luni"