Antena Meniu Search
x

Video Noi probleme pentru chirurgul Alin Demetrian, acuzat de uciderea a patru pacienţi. O femeie a ajuns la ATI, după o procedură efectuată de medicul craiovean

Alin Demetrian, chirurgul care a fost anul trecut pus sub acuzare pentru că ar fi ucis patru oameni în urma unor operaţii este acuzat, din nou, de malpraxis.

de Redactia Observator

la 06.04.2024, 20:11

Vezi și

O femeie de 52 de ani a ajuns la Terapie Intensivă, în urma unei intervenţii bronhoscopice pe care medicul i-a făcut-o într-o clinică privată din Craiova. Pentru faptele din trecut, medicul avea interdicţie în a profesa şi se află sub control judiciar pentru a profa. 

Patru morţi după o operaţie 

Prima operaţie greşită ar fi avut loc în urmă cu cinci ani. Pacientul de 76 de ani suferea de cancer, iar moartea ar fi survenit tot în timpul unei biopsii. Potrivit procurorilor, cel puţin în cazul unuia dintre pacienţi există o legătură de cazualitate între moartea violentă a omului şi actul medical. Pe masa de operaţie, pacientului i-a fost secţionată o arteră, fapt care a dus la o sângerare violentă iar a doua zi, bărbatul s-a stins pe patul de spital. Oamenii legii cred că în condiţii similare au murit toţi cei patru pacienţi ai medicului.

Cazul este cu atât mai suprinzător cu cât doctorul era extrem de apreciat şi considerat vizionar după mai multe intervenţii pe care le-a făcut în premieră naţională: a operat tumori pulmonare prin tehnici minim invazive. 

Medicul a lucrat în spitale din Franţa, Germania, Polonia şi Austria. A vrut, însă, să facă performanţă în chirurgia toracică în cel mai mare spital din Oltenia. Pe lângă şef al Clinicii de Chirurgie Toracică a ocupat şi funcţia de director al spitalului judeţean de urgenţă Craiova pentru o perioadă scurtă de timp. A adunat sponsorizări şi a dotat clinica cu aparatură performantă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Noi probleme pentru chirurgul Alin Demetrian, acuzat de uciderea a patru pacienţi. O femeie a ajuns la ATI, după o procedură efectuată de medicul craiovean