Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Noile negocieri de la Guvern au eşuat, greva profesorilor continuă. Protestatarii îi cer preşedintelui să intervină de urgenţă

"Greva continuă", au declarat, marţi, sindicaliştii din Educaţie, după o nouă tură de negocieri la Guvern. Miile de protestatari au pornit spre Cotroceni. Dascălii îi cer preşedintelui Iohannis să intervină în regim de urgenţă.

De Redactia Observator la 30.05.2023, 14:15
Vezi și

Sindicaliştii din Educaţie au anunţat, după noile discuţii de la Guvern, că acţiunile de protest continuă. Sindicaliştii adunaţi în Piaţa Victoriei pleacă în marş spre Palatul Cotroceni.

”Astăzi, primul ministru ne-a promis că vor da memorandum publicat în Monitorul Oficial legat de acea grilă (de salarizare - n.r.). Am cerut răspicat, oamenii vor alt act normativ, ordonanţă de urgenţă, pentru că altfel nu au încredere. Iar legat de cererea noastră, şi anume de a se majora salariile aşa cum am cerut ieri, aplicarea art. 12 din 153, nu se acceptă. E vorba de o creştere de 20 la sută a salariilor”, a afirmat Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Sindicaliştii au declarat că la discuţii s-au oferit prime de 4.000 de lei la personalul didactic şi de 1.500 de lei la cel nedidactic. Ideea privind emiterea unei OUG nu a fost acceptată.

Greva continuă

Pe acelaşi subiect

Liderul Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că acţiunile de protest continuă. ”Preşedintele are un rol major. Dacă vrea să detensioneze situaţia din ssistem va trebui să intervină în regim de urgenţă. Este rolul domniei sale de mediator”, a spus Nistor. ”Greva continuă”, a subliniat Hăncescu.

Mii de sindicalişti din Educaţie protestează, marţi, în Bucureşti, pichetând sediul Guvernului. Sindicaliştii vor mărşălui pe străzile Capitalei, Brigada Rutieră a Capitalei anunţând restricţii de trafic pentru derularea manifestării. Protestatarii au plecat, în jurul orei 13.00, către Palatul Cotroceni. 

Cele trei mari federaţii sindicale din învăţământ i-au adresat, luni, preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a se întâlni marţi, cu Birourile Executive ale sindicatelor. Acestea au cerut şefului statului să îşi exercite rolul de ”mediator între stat şi societate pentru a obţine din partea Executivului soluţii reale şi imediate pentru sistemul de învăţământ”. Documentul a fost înregistrat la Administraţia Prezidenţială.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Noile negocieri de la Guvern au eşuat, greva profesorilor continuă. Protestatarii îi cer preşedintelui să intervină de urgenţă