Antena Meniu Search
x

Note de 2 şi 3, transformate în nota 10 după contestaţii, la examenul pentru şcoala de Jandarmi. Cum explică autorităţile situaţia

11 candidați din Prahova la școala de subofițeri de jandarmi care au luat note de 2 și 3 la concurs au primit 10 după contestații. Reprezentanții Jandarmeriei susțin că a fost vorba de o eroare și că aceștia au primit teste greșite.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 14:23

11 candidaţi la şcoala de Jandarmi au primit de la 2 şi 3 nota 10 perfect după contestaţii
11 candidaţi la şcoala de Jandarmi au primit de la 2 şi 3 nota 10 perfect după contestaţii - Mediafax Foto / Dan Horia Tautan

În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs”, a transmis marți Jandarmeria Română.

Aceasta precizează că, în conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi. Șapte dintre aceștia au candidat pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni.

O comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei.

Cazul a fost adus în atenţie de Marian Godină

Marian Godină a explicat pe blogul lui că într-una din sălile de examen din Prahova, în cea în care se aflau cei 11, candidații au primit spre rezolvare subiectele care au mai fost date la sesiunea din martie, subiecte pe care candidații le cunoșteau deja.

Mi-e greu să cred că încă de la citirea lor, candidații nu au realizat că întrebările le sunt cunoscute. Bănuiesc că au mers <pe burtă>, bucurându-se că le știu. La final, la corectare, șablonul folosit a fost cel corect, adică cel care se potrivea cu răspunsurile examenului din sesiunea octombrie. Asta a făcut ca toți acei 11 elevi să obțină note de doi și de trei”, a povestit el.

Conform acestuia, candidații au fost îndrumați să facă contestații. „Însă nici dacă le-ar fi fost recorectate lucrările după șabloanele corespunzătoare subiectelor din martie, cei pe care candidații cu pricina le rezolvaseră, nu puteau lua toți note de 10, din moment ce inițial au avut note diferite”, a mai spus Marian Godină.

Comunicatul Jandarmeriei cu privire la situaţia notelor

"Referitor la situaţia înregistrată la concursul de admitere la şcolile de subofiţeri ale Jandarmeriei, Serviciul Comunicare Publică al Jandarmeriei face următoarele precizări:

-    În urma unei erori, candidaţilor care au susţinut examenul de admitere la sediul IJJ Prahova li s-a administrat testul folosit pentru verificarea funcţionalităţii sistemului electronic de transmitere a subiectelor, nu testul unic de concurs. 

-    În conformitate cu prevederile legale, în rezolvarea contestaţiilor s-a decis acordarea punctajului maxim celor 11 candidaţi (7 pentru Şcoala de subofiţeri Drăgăşani şi 4 pentru Şcoala de subofiţeri Fălticeni). 

-    Instituţia noastră este prima interesată în clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc acest incident singular (la concurs au participat peste 1600 de  candidaţi în 51 de locaţii), în acest sens  o comisie de verificare s-a deplasat imediat la sediul IJJ Prahova, pe baza constatărilor urmând a se dispune măsurile legale.

Asigurăm toţi candidaţii că urmărim în permanenţă un tratament corect, echitabil şi egalitatea de şanse pentru fiecare participant la concursurile organizate de Jandarmeria Română, cu respectarea prevederilor legale."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Note de 2 şi 3, transformate în nota 10 după contestaţii, la examenul pentru şcoala de Jandarmi. Cum explică autorităţile situaţia