Antena Meniu Search
x

Video "Nu putem să murim de foame. Mergem la sparanghel, ce să facem". Mii de angajați de la ALRO în stradă, speriaţi că vor rămâne şomeri

Mii de angajaţi de la ALRO Slatina au protestat, ieri, în faţa prefecturii, speriaţi că vor rămâne şomeri. Cel mai mare consumator de energie din ţară a fost nevoit să reducă producţia cu 60 la sută. Totul din cauza creşterii preţurilor la curent electric. Ministrul Energiei a dat asigurări că marii consumatori industriali vor putea să cumpere energie direct de la producători, la preţuri mai mici.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 08:12

Vezi și

Scumpirea energiei împinge pe marginea prăpastiei marile companii din ţară. Cel mai mare consumator de curent electric din România, ARLO Slatina, a anunţat că activitatea de producţie a aluminiului se va diminua cu 60 la sută, iar 1.300 de angajaţi ar putea fi trimişi în șomaj tehnic. De la cinci hale de electroliză vor rămâne doar două hale funcţionale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ieri, angajaţii au ieşit în stradă, de teamă că vor rămâne fără locuri de muncă

"În Spania la sparanghel, la căpșuni, ce să facem. Ceva trebuie să facem ca nu putem să murim de foame. Mergem în străinătate".

Pe acelaşi subiect

"Pentru miile de angajați ar insemna un drum închis. Pentru că foarte mulți dintre ei sunt oameni care lucrează de zeci de ani în uzină". 

Ministrul Energiei s-a întâlnit cu liderii sindicali de la ARLO

Tot ieri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit cu liderii sindicali de la ARLO. Le-a spus că legea a fost recent modificată în aşa fel încât marii consumatori să poată cumpăra energie mai ieftin, direct de la producător. De asemenea, o parte din energie va fi rezervată pentru companii şi nu poate fi tranzacţionată pe bursă.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: "Companiile producătoare de stat au obligația ca minimum 40% din producție să o vândă în afara piețelor pentru ziua următoare, astfel încât va fi energie disponibilă pentru consumatorii industriali." 

Ioan Popa, lider sindicat: "Urmeaza ca conducerea, ca nu noi sindicatele avem puterea asta, sa mearga si sa poarte discutii pentru a incheia contracte directe cu producatorul". 

Creşterea preţurilor la energie electrică şi gaze a afectat în ultimele luni mai mulţi producători europeni de aluminiu şi oţel, care au fost nevoiţi să trimită angajaţii în şomaj tehnic şi să reducă semnificativ producţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Nu putem să murim de foame. Mergem la sparanghel, ce să facem". Mii de angajați de la ALRO în stradă, speriaţi că vor rămâne şomeri