Antena Meniu Search
x

Video "Nu trebuia să-l omoare!" Lipsit de apărare, Vişinel a îndurat două ore de bătăi din partea unui poliţist din Arad: inima i-a cedat în drum spre spital

Un poliţist local din Arad este acuzat că a torturat până la moarte un bărbat chiar în sediul Poliţiei. Victima ar fi îndurat lovituri puternice mai bine de două ore, iar inima i-a cedat în drum spre spital. Agentul a fost arestat.  

de Daciana Cordoş

la 05.10.2023, 20:24

Vezi și

Încătuşat, cu capul în pământ şi flancat de colegii săi. Aşa s-a prezentat agentul poliţie locale în faţa procurorilor. În urmă cu aproape trei luni, îi dădea o lecţie brutală unui bărbat de 32 de ani ridicat de pe stradă. 

Emanuela Gozman, sora lui Mircea-Vişan: Nu trebuia să-l omoare! Erau puşcării, sunt aresturi, putea să-l aresteze. Nu să ni-l pună în pământ! Acum să stea şi el (n.r. poliţistul) acolo în puşcărie.

Cum a ajuns Vişinel să fie încătuşat de poliţişti 

Mircea-Vişan, căruia familia îi spunea Vişinel, ar fi agasat câţiva trecători în faţa gării din Arad pe 14 iulie în faţa gării din Arad. Administratorul unei case de schimb valutar a sesizat Poliţia Locală. Florin-Nicolae Liber împreună cu alţi doi colegi nu au mai stat la discuţii. L-au încătuşat pe Vişinel şi l-au dus la secţie. 

Pe acelaşi subiect

Pavel Palcu, procuror criminalist Parchet Tribunal Arad: Am luat şi imagini de pe camera de supraveghere şi am observat primele lovituri la intrarea în sediu aplicate de Liber, după care a continuat lovirea victimei în birou. 

Bărbatul a îndurat două ore de bătaie continuă

Încătuşat şi lipsit de apărare, bărbatul a îndurat două ore de bătaie continuă cu pumnii, cu picioarele şi cu tonfa. Într-un târziu, poliţiştii au chemat Ambulanţa. Prea târziu, însă. Inima lui Vişinel a cedat în drum spre spital. 

Pavel Palcu, procuror criminalist Parchet Tribunal Arad: Atâtea leziuni nu am mai văzut... opt pagini din raportul medico-legal cuprind numai leziunile suferite de persoana vătămată. 

Maria Gozman, mama lui Mircea-Vişan: El cu două zile (n.r. înainte) a fost acasă. A făcut mâncare cu mine. Nu îmi e împăcată inima. 

Poliţistul bătăuş nu ar mai fi lucrat din noaptea incidentului

Superiorii poliţistului bătăuş susţin că acesta nu a mai lucrat din noaptea incidentului.

Adrian Toma, director general Poliţia Locală Arad: El a intrat în concediu medical ca urmare a faptului că fusese muşcat de victima acestui incident nefericit. Suspendarea de către angajator, legal, poate surveni exclusiv ca urmare a imposibilităţii de a-şi exercita atribuţiile de serviciu sau pentru că a fost trimis în judecată. 

Ce măsuri a luat Poliţia Locală după moartea bărbatului

După moartea tragică a lui Vişinel, Poliţia Locală a decis să monteze camere video peste tot prin sediu. Şi examenul psihologic al poliţiştilor va fi analizat şi reevaluat.

"O lecție pe care trebuie să o învățăm din această tragedie este că Poliția Locală nu trebuie să soluționeze situații ce depășesc competența și pregătirea angajaților săi", a transmis Poliţia Locală Arad.

Poliţistul cercetat pentru tortură urmată de moartea victimei riscă până la 25 de ani de închisoare. Un alt coleg al agentului a fost cercetat în libertate pentru purtare abuzivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Nu trebuia să-l omoare!" Lipsit de apărare, Vişinel a îndurat două ore de bătăi din partea unui poliţist din Arad: inima i-a cedat în drum spre spital