Antena Meniu Search
x

Video O dubă a explodat într-o parcare din Râmnicu Vâlcea. Un bărbat a fost rănit de suflul deflagraţiei

Două persoane au ajuns la spital, după ce o dubiţă a explodat în parcarea unui bloc din Râmnicu Vâlcea, pe strada Mihai Eminescu. O persoană care a suferit un atac de panică a refuzat transportul la spital.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.07.2021, 14:15

Vezi și

O dubiţă a explodat, în această dimineaţă, pe strada Mihai Eminescu din Râmnicu Vâlcea, două persoane fiind transportate la spital cu ambulanţe SAJ. Una dintre ele a suferit arsuri, iar o alta a fost rănită de suflul exploziei. O a treia persoană a suferit un atac de panică.

Potrivit ISU Vâlcea, autoutilitara a luat foc, iar incendiul a fost urmat de explozie. 

Suflul exploziei a afectat mai multe apartamente şi cinci maşini

Din informațiile preliminare, suflul exploziei a afectat mai multe apartamente ale unui bloc din vecinătate (geamuri sparte), dar și cinci maşini care se aflau în parcare.

Pentru gestionarea situației au intervenit 2 autospeciale stingere, 1 descarcerare, 1 echipaj CBRN, 1 ambulanță SMURD și 2 ambulanțe SAJ. ISU Vâlcea a aprecizat că în dubiţă se afla un tub de oxigen şi unul de acetilenă, dar nu se ştie deocamdată cum s-a produs explozia.

Ce spune Poliţia după explozie

"Astăzi,  în jurul orelor 10:30, un bărbat a apelat la 112 precizând faptul că,  în spatele unui bloc din Râmnicu Vâlcea arde o dubiță. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au  deplasat la fața locului  constatând din primele verificări că,  o dubiță încărcată cu butelii de oxigen ar fi explodat, accidental. La fața locului s-a deplasat și un echipaj de pompieri in cadrul ISU Valcea, jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea și echipaje ale ambulanței, care au acordat îngrijiri medicale pentru trei persoane,  fiind ulterior transportate la spital. 

În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpa, în baza art 255, alin. 1 si 2 din Codul penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea", a transmis IPJ Vâlcea într-un comunicat.

- Articol realizat cu ajutorul informaţiilor obţinute de reporterul Observator Cristina Oprea -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » O dubă a explodat într-o parcare din Râmnicu Vâlcea. Un bărbat a fost rănit de suflul deflagraţiei