Video

O fabrică de mobilă a fost mistuită de flăcări. Pagubele s-ar ridica la peste 700 de mii de euro

De Redactia Observator.
Publicat: 01.05.2021, 08:12.
Actualizat: 01.05.2021, 17:16

Halele unei fabrici de mobilă au ars, noaptea trecută, cu flăcări uriaşe. Focul s-a extins pe o suprafaţă de peste 1.500 de metri pătraţi, iar, la primele estimări, pagubele se ridică la peste 700 de mii de euro. Pompierii mureşeni au chemat în ajutor colegii din două judeţe, pentru a limita extinderea incendiului. Nu au existat victime, însă, pentru că erau degajări mari de fum, oamenii din zonă au fost avertizaţi prin Ro-Alert să evite zona.

Focul s-a declanşat în jurul orei 21 şi 40 de minute. Flăcările s-au putut vedea de la mai mulţi kilometri distanţă.

''S-a stins dintr-o dată lumina şi se auzeau bubuituri.''

Citește și:

''Fum, ceva explozii. Ceva butoaie, după cum am înţeles. Se auzea aşa cum sărea în sus şi cum bubuie.''

Zeci de pompieri au pornit către incendiu. Alături de ei, patronii fabricii şi mai mulţi angajaţi.

Cristian Buhăianu, adjunct comandant ISU Mureș: La locul intervenției sau deplasat în prima etapă a 3 auto speciale de lucru cu apă și spumă. S-au solicitat și forțe și mijloace în sprijin fiind trimise 4 servicii voluntare un serviciu privat pentru situații de urgență și încă două autospeciale cu apă și spumă.

''De la ce a luat?
De la un tablou de siguranţă.
Tablou de siguranţă?
Da.''

''Nu eram aici, am venit de acasă. M-a anunțat un coleg ca a luat foc. Am apucat de-am scos mașinile, care am putut să conducem.''

Totul ar fi pornit de la un tablou electric

Bărbatul, lăcătuş de întreţinere, spune că focul ar fi pornit de la un tablou electric aflat în sala de maşini, care ar fi explodat. În fabrică erau doar paznicul și fochistul, ceilalţi angajaţi, aproape 150 de oameni, fiind liberi de două zile. Cei doi au auzit bubuitura și au sunat la 112.

Cristian Buhăianu, adjunct comandant ISU Mureș: La momentul sosirii forțelor și mijloacelor ardea generalizat. Pe timp de noapte riscurl de accidentare pentru personalul propriu este destul de mare.

''E pagubă mare.
Foarte mare. Enormă, nu mare!

Focul a fost izolat după o oră şi jumătate, dar pentru îndepărtarea tuturor focarelor, pompierii au rămas acolo toată noaptea. La fața locului au ajuns şi poliţiştii care vor deschide o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la incendiu.

Comunicatul fabricii de mobilă cu privire la incident

În urma incendiului din data de 30 Aprilie 2021 de la fabrica Mobila Dalin din Reghin, acționarii companiei precizează următoarele:

- Au ars două hale secundare, respectiv un total de zece la sută din spațiile de producție;

- Nu au fost victime și nu a fost pusă în pericol viața nici unui angajat, fabrica fiind închisă la ora izbucnirii incendiului;

-Cauza incendiului a fost, cel mai probabil, un scurtcircuit la instalația electrică, însă așteptăm rezultatele anchetei pompierilor;

- Până la reconstruirea celor două hale de producție, proces pe care-l estimăm la circa două luni, angajații vor lucra în celelalte spații neafectate ale fabricii.

- 95% din produsele comandate de către clienții noștri vor fi livrate conform programării, fără nici o întârziere, iar pentru celelalte comenzi întârzierile nu vor fi mai mari de trei săptămâni.

Mulțumim Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, pompierilor, pompierilor voluntari și tuturor celor care au intervenit prompt pentru stingerea incendiului, dar și tuturor celor care ne-au transmis gânduri bune. Suntem mișcați de solidaritatea de care comunitatea noastră din Reghin și nu numai dă dovadă. Trei fabrici s-au oferit deja să ne ajute cu producția până reconstruim ce a fost distrus în incendiu. Vom reveni cu noi informații. Vă dorim tuturor Paște liniștit.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.