Antena Meniu Search
x

O italiancă s-a mutat definitiv în România, după ce s-a îndrăgostit "din greşeală" de limba noastră. Pentru Daria, acasă este Bucureşti: "O ţară extraordinară"

O italiancă a descoperit "La dolce vita" în România. Daria Barcheri s-a mutat definitiv aici după ce s-a îndrăgostit de limba noastră...din greşeală. Trăieşte fericită la Bucureşti, citeşte poezie şi istorie românească, predă italiana şi nu simte nevoia să se întoarcă pe meleagurile natale. Acasă e România pentru ea. 

de Redactia Observator

la 28.10.2023, 20:51

Vezi și

În urmă cu 9 ani, Daria Barcheri făcea în sens invers drumul bătut de românii care caută o viaţă mai bună în Italia - se stabilea la Bucureşti. De dragul României, lăsa în urmă locurile copilăriei. 

Daria Barcheri: Eu m-am nascut in Piove di Sacco, Padova, dar am crescut in Vali di Chiogia, Venezia, într-un mic sat, cu multe animale, pentru că ai mei aveau o mică fermă, lângă laguna din Venezia, un loc minunat unde toată lumea se duce des la pescuit. 

Absolventă de limbi străine în Italia, Daria Barcheri s-a îndrăgostit de limba română în facultate. Nu a fost dragoste la prima vedere, ci ...la prima greşeală. 

Cum a ajuns Daria să îndrăgească limba română

Daria Barcheri: Am început să studiez limba română din întâmplare pentru că greşisem sala la facultate, eu credeam că mergeam la sala de spaniolă, pe care îmi doream să o învăţ, iar mi-a deschis uşa profesorul de limba română ţi mi-a zis: intraţi, intraţi! Şi am zis: Dar nu ştiu dacă sunt în locul potrivit şi el a zis: Dar veniţi, intraţi, este frumos aici! 

A intrat şi nu a mai plecat. După ce a terminat facultatea, a venit în România, să vadă locurile de unde a izvorât limba care o fermecase. 

Daria Barcheri: Că pot să văd spre exemplu unde a locuit Mihai Eminescu sau pictori celebri ca Stefan Luchian, adică eram curioasă fiindcă studiasem atât de mult despre România şi despre limba română şi literatura română. 

Daria predă italiana, dar trăieşte româneşte

Italianca Daria Barcheri predă acum limba lui Dante la Bucureşti, dar simte, vorbeşte şi trăieşte româneşte. 

Daria Barcheri: Am fost uimită de Bucureşti într-un sens pozitiv, mi-a placut faptul că era un oraş foarte dinamic şi am crezut că aici pot să găsesc uşor loc de muncă pentru că am vazut dinamismul acesta.

Daria Barcheri se bucură că nu a cedat prejudecăţilor din Italia despre români şi România. Aşa a câştigat o nouă casă şi mulţi prieteni.

Un milion şi jumătate de români au plecat în Italia

Daria Barcheri: De unde vine, ce religie are, ce limbă vorbeşte, asta nu este ceva ce mă influenteaza negativ. Lumea crede că în România nu e nimic, nici nu ştiu unde este pe hartă, că se vorbeşte limba latină, este păcat, este o ţară extraordinară, are multe de oferit. Sper ca într-o zi să văd foarte mulţi turişti în România. 

Daria Barcheri şi-a luat bilet doar dus spre România, ca alţi peste 3.000 de italieni stabiliţi aici. În sens invers au plecat aproape un milion şi jumătate de români, pe care Daria i-ar vrea înapoi, în noua ei casă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » O italiancă s-a mutat definitiv în România, după ce s-a îndrăgostit "din greşeală" de limba noastră. Pentru Daria, acasă este Bucureşti: "O ţară extraordinară"