Antena Meniu Search
x

O zi de primăvară veritabilă, petrecută cu barca pe Dunăre. Cât au scos turiştii din buzunar pentru o plimbare pe apă 

De o zi minunată au avut parte turiştii care au ales să şi-o petreacă în natură. Și cum a fost una dintre primele zile cu adevărat călduroase din martie, barcagii din Galați au ridicat ancorele și au dezlegat parâmele, pentru cei nerăbdători să se plimbe pe apă. Vreme bună, aer curat, natură, Dunăre…pe scurt: o duminică perfectă, au declarat oamenii când s-au întors la mal.  

de Adrian Obreja

la 25.03.2024, 09:32

Vezi și

Curioşi, dar şi entuziasmaţi de peisajul mirific, turiştii au pornit în scurta călătorie, care le-a adus nu doar aer proaspăt, ci şi o scurtă lecţie de istorie. "O să începem cu Palatul Navigaţiei. Este un obiectiv dat în folosinţă în 1915, şi aici era gara fluvială din oraş".

Zona Galaţi-Brăila are un mare bagaj istoric. Impresionant, dacă e să ne gândim la numărul mare de turişti care frecventează zona. "Avem multe clădiri cu potenţial istoric. Avem noul pod de la Brăila dat în folosinţă, există chiar o insulă înaintea podului, insula Chiciu Mare", a declarat Viorel Gagu, navigator.

Şi nu numai. La doar 17 km de Galaţi, chiar la gura de vărsare a Prutului, turiştii au avut ocazia să vadă Insula Cailor, plină de exemplare sălbatice. "Deci aceşti cai sunt născuţi aici pe insulă, în libertate. S-au adaptat, pe timpul iernii mănâncă scoarţă de copac".

"Cine nu a plecat din oraş sau nu a făcut o plimbare pe Dunăre cu barca a ales varianta cea mai simplă, o ieşire în aer liber, pe faleza Dunării", spune reporterul Observator Adrian Obreja. O plimbare cu barca durează câteva ore, iar pentru fiecare oră petrecută pe ambarcaţiune, un turist plăteşte câte 50 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O zi de primăvară veritabilă, petrecută cu barca pe Dunăre. Cât au scos turiştii din buzunar pentru o plimbare pe apă