Antena Meniu Search
x

Sute de oameni s-au înghesuit la pelerinajul Sfântului Ioan cel Nou din Suceava (Video)

Sute de credincioși s-au înghesuit, astăzi, la Hramul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, uitând de panedemie și măsurile de distanțare socială.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.06.2020, 14:33

Pelerinaj la Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava
Sute de oameni s-au înghesuit la pachetele cu mâncare, în timpul pelerinajului la moaștele Sf. Ioan cel Nou - capturi video Facebook
  • Mulți dintre credincioși au renunțat la măștile de protecție și nu au respectat distanțarea socială.
  • Oamenii s-au înghesuit să primească pachete cu colaci și caserole cu mâncare.

În imaginile publicate pe pagina de Facebook a News Bucovina se vede cum mulți dintre cei prezenți nu poartă măști de protecție, iar despre distanțare nici nu se poate vorbi. Asta, deși reprezentanții bisericii au transmis reguli stricte.

Încă de la primele ore ale dimineții de marți, Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase din Biserica Sf. Gheorghe, acolo unde stau peste an, și au fost depuse în baldachinul din curtea mănăstirii.

Astăzi, slujba a fost ținută în curtea bisericii, și, deși purtarea măștii de protecție era obligatorie, mulți dintre preoți și pelerini au renunțat la ea.

Mai mult, în imagini se vede cum oamenii se înghesuie cu zecile, ca să primească pachetele cu colaci și caserole cu mâncare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La Sfânta Liturghie au participat înalți ierarhi ai Bisericii, precum Înaltpreasfinția Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Sfinția Sa Părintele Vicar Damaschin Dorneanul. 

Credincioșii, îndemnați să păstreze distanța fizică de 1,5 metri

Racla cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Sf. Ioan cel Nou va fi purtată, anul acesta, pe străzile Sucevei, într-un convoi de trei automobile, de care credincioșii nu vor avea voie să se apropie și pe care le vor aștepta pe marginea drumului, fără să formeze aglomerări.

Potrivit comunicatului Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților credincioșii sunt îndemnați să păstreze distanța fizică de 1,5 metri atunci când vor veni în întâmpinarea moaștelor, iar 150 de voluntari amplasați pe tot traseul procesiunii vor avea grijă de acest lucru.

Traseul procesiunii va fi același, Mănăstirea Sfântul Ioan – Biserica Sfânta Înviere – Biserica Domnițelor – Biserica Sf. Gheorghe Mirăuți – Biserica Sf. Dumitru – Biserica Sf. Nicolae – Biserica Nașterii Maicii Domnului – Catedrala Nașterii Domnului – Biserica Sf. Vineri și înapoi la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, cu o scurtă oprire în curtea Spitalui Județean.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților roagă persoanele care prezintă simptome de infecții respiratorii, cele aflate în carantină, cele care au avut contact cu bolnavi de Covid-19 să se roage de acasă, în timp ce urmăresc slujba pe pagina de Facebook.

Potrivit newsbucovina.ro, cei care vor participa la rânduielile din zile de sărbătoare sunt rugați să poarte mască, să utilizeze dozatoarele cu dezinfectant amplasate în mai multe locuri din curtea interioară a mănăstirii și să păstreze distanța fizică.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sute de oameni s-au înghesuit la pelerinajul Sfântului Ioan cel Nou din Suceava (Video)