Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 15 mai

Știrile zilei - 15 mai. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 15.05.2020, 00:25

1. România a intrat în Starea de alertă

Starea de urgență a încetat în România, însă a fost activată starea de alertă. Timp de 2 săptămâni, autoritățile vor evalua situația la nivel epidemiologic. Odată cu încetarea stării de urgență, unele reguli dispar, însă alte măsuri vor intra în vigoare, pe care populația trebuie să le respecte. Lista cu măsurile care intră în vigoare după 15 mai, pe observatornews.ro.

2. Klaus Iohannis atrage atenția că nu va ezita să declare din nou stare de urgență

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, în care a anunțat că joi este ultima zi în care România se mai află în stare de urgență. Președintele a precizat că suntem la finalul a două luni dificile, în care cei mai mulți au respectat cu strictețe restricțiile instituite de autorități, dar precizează că încetarea stării de urgență nu echivalează cu finalul epidemiei. Citește mai mult.

3. Centrul Bucureștiului va fi închis pentru mașini, din 22 mai. Mai multe zone devin pietonale

Primăria Capitalei a luat decizia de a închide traficul mașinilor în mai multe zone din București, pe perioada weekendurilor, începând din 22 mai. Primarul General, Gabriela Firea, a decis, în urma unei ședințe cu specialistii Directiei Transporturi din cadrul Primariei Capitalei si cu reprezentanti ai Brigazii de Politie Rutiera, înființarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucurestiului. Citește pe larg.

4. Viorel Cataramă, negativ la testul rapid pentru COVID-19, după ce a îmbrățișat oameni dintr-un focar de coronavirus

Milionarul Viorel Cataramă a fost testat, joi, pentru COVID-19, după ce, în urmă cu o săptămână a mers într-un focar din localitatea Bărbulești, județul Ialomița, pentru a se infecta. Primul rezultat, pentru care s-a folosit un test rapid, indică faptul că acesta nu este purtător al virusului. Citește mai mult.

5. Medicul Ion Alexie avertizează: La iarnă ne așteaptă o triplă infectare

Medicul Ion Alexie, infecţionist la un spital din Las Vegas, a avertizat că nu vom scăpa de coronavirus nici la iarnă. În anotimpul rece, oamenii ar putea contracta, în afară de COVID-19, gripa și infecțiile cu stafilococ. Vezi pe larg.

Ce trebuie să știi:

- Măsuri noi pe Aeroportul Henri Coandă, din 15 mai

- Se prelungeşte valabilitatea cursurilor pentru obținerea permisului auto

- Guvernul a decis prelungirea șomajului tehnic 

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea va fi deosebit de caldã în sudul, sud-vestul şi centrul ţãrii, va deveni rãcoroasã în nord-est şi va fi apropiatã de normalul termic al perioadei în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în nordul Moldovei şi 32...33 de grade în Lunca Dunãrii. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi local averse, posibil torenţiale, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, mai ales în regiunile nordice şi centrale, precum şi la munte. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

Vor fi condiţii de grindinã. Intensificãri ale vântului se vor mai semnala şi în zona montanã înaltã, unde rafalele pot depãşi 70...80 km/h.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 18 grade.

În București, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Minima va fi de 14...16 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 15 mai