Ziua mondială a oului a fost sărbătorită cu o omletă record, la Buziaș
De Ziua Mondială a oului, în inima Banatului bucătarii au pregătit o omletă uriaşă, la care au folosit o mie de ouă.
De Ziua Mondială a oului, în inima Banatului bucătarii au pregătit o omletă uriaşă, la care au folosit o mie de ouă.
Găigana, aşa cum îi spune în zonă - este un preparat tradiţional din ouă, legume, cârnaţi şi slănină. Mirosul bucatelor încinse a adunat sute de pofticioşi în jurul tigăii.
Omletă record la Buziaș, de ziua mondială a oului
Sub îndrumările atente ale bucătarilor, mai mulţi voluntari au tocat legumele şi carnea, pe care apoi le-au aşezat pe plita încinsă.
Iar după ce toate se rumenesc bine, se adaugă ingredientul vedetă: oul. Şi nu unul, ci o mie, pentru omleta uriaşă, care a prins formă într-un parc din Buziaş, sub privirile a zeci de pofticioşi.
Găigana, adică omleta bănăţeană, este un preparat care se găteşte numai după reguli moştenite din bătrâni.
Evenimentul - care marchează ziua internaţională a oului - a avut si un scop caritabil. Cei care au dorit au făcut şi o donație simbolica pentru a sprijini familiile nevoiașe din județ.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰