Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ziua mondială a oului a fost sărbătorită cu o omletă record, la Buziaș

De Ziua Mondială a oului, în inima Banatului bucătarii au pregătit o omletă uriaşă, la care au folosit o mie de ouă.

de Redactia Observator

la 13.10.2019 , 01:43

De Ziua Mondială a oului, în inima Banatului bucătarii au pregătit o omletă uriaşă, la care au folosit o mie de ouă.

Găigana, aşa cum îi spune în zonă - este un preparat tradiţional din ouă, legume, cârnaţi şi slănină. Mirosul bucatelor încinse a adunat sute de pofticioşi în jurul tigăii.

Omletă record la Buziaș, de ziua mondială a oului

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sub îndrumările atente ale bucătarilor, mai mulţi voluntari au tocat legumele şi carnea, pe care apoi le-au aşezat pe plita încinsă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar după ce toate se rumenesc bine, se adaugă ingredientul vedetă: oul. Şi nu unul, ci o mie, pentru omleta uriaşă, care a prins formă într-un parc din Buziaş, sub privirile a zeci de pofticioşi.

Găigana, adică omleta bănăţeană, este un preparat care se găteşte numai după reguli moştenite din bătrâni.

Evenimentul - care marchează ziua internaţională a oului - a avut si un scop caritabil. Cei care au dorit au făcut şi o donație simbolica pentru a sprijini familiile nevoiașe din județ.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Ziua mondială a oului a fost sărbătorită cu o omletă record, la Buziaș