Antena Meniu Search
x

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, în urmă cu puțin timp. Anunțul a fost făcut de directorul general al Organizației.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.03.2020, 19:23

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus, în urmă cu puțin timp. Anunțul a fost făcut de directorul general al Organizației. "Nu am mai văzut niciodată o pandemie provocată de un coronavirus", a recunoscut Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Pandemia nu este un cuvânt care trebuie folosit ușor sau fără responsabilitate. Este un cuvânt care, folosit greșit, poate cauza frica nerezonabilă sau acceptarea nejustificată că lupta e pierdută, iar asta duce la suferință care nu este necesară și moarte", a declarat directorul OMS.

"A descrie situația ca fiind o pandemie nu schimbă evaluarea Organizației Mondiale a Sănătății a pericolului reprezentat de acest coronavirus. Nu schimbă ceea ce face OMS și nu schimbă ceea ce țările ar trebui să facă", a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit The Guardian.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Până la acest moment, a precizat oficialul, au fost confirmate peste 118.000 de cazuri de coronavirus în 114 țări, iar 4.291 de oameni au murit ca urmare a complicațiilor.

"81de ţări nu au comunicat niciun caz şi 57 de ţări au comunicat 10 cazuri sau mai puţin", a mai spus directorul OMS.

"Nu am mai văzut niciodată o pandemie provocată de un coronavirus", a recunoscut Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă. El a adăugat, totuşi, că crede că această pandemie poate fi controlată.

Principalele declarații ale oficialilor Organizației Mondiale a Sănătății, cu privire la pandemia de coronavirus:

- Suntem recunoscători pentru măsurile luate în Iran, Italia și Coreea de Sud pentru a încetini răspândirea virusului și pentru a controla epidemia de coronavirus. Știm că aceste măsuri au un impact mare asupra societății și a economiei, așa cum au avut și în China.

- Toate țările trebuie să găsească echilibrul între a proteja sănătatea, a minimiza efectele economice și sociale și a proteja drepturile umane.

- În ultimele două săptămâni cazurile au crescut cu 30 la sută. În următoarele săptămâni numărul morților și al infectaților va crește. 

- Covid-19 este pandemic.

- Nu am avut o pandemie care să fie controlată. De când am fost notificați, am spus ca țările să ia măsuri agresive. Am sunat alarma tare și clar.

- Nu putem spune mai clar și mai tare și mai des de atât. Toate țările își pot schimba cursul acestei pandemii.

- Chiar și țările cu transmitere în comunități pot întoarce cursul virsului. Virusul poate fi controlat. Multe țări nu au capacitate, resurse, unele nu au rezultate.

- Iran, Italia și Coreea de Sud au luat deja măsuri.

- Știre în curs de actualizare - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus