Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Operă de artă inedită, creată de un sculptor din Buzău. Răzvan a făcut o rochie şi un costum bărbătesc din sute de kg de oţel

Arta a ajuns la cu totul alt nivel în atelierul unui sculptor din Buzău. Bărbatul a realizat o lucrare impresionantă, din sârmă de oțel. Este vorba despre o rochie ce câtăreşte peste 50 de kg şi un costum bărbătesc - am putea spune că sunt ţinute de mire şi mireasă, însă nu se pot purta. Opera de artă va deveni o atracție inedită într-un hotel de lux din România.

de Redactia Observator

la 21.10.2024 , 07:35

Muza principală a sculptorului buzoian Răzvan Ghiţă a fost chiar fiica sa în vârstă de numai 4 ani. Pentru a termina rochia şi costumul bărbătesc, bărbatul a petrecut săptămâni întregi în atelier muncind.

"După ce se sudează fir cu fir se umple cu diverse materiale. Poate să fie fier reciclat, sau poate să fie tablă. Sau orice altceva ce îmi sare în ochi şi ce aş putea să ataşez să o fac cât mai elegantă şi în viziunea mea să apară exact imaginea ce am avut-o de la început, iniţial", spune Răzvan Ghiţă, artist.

Rochia a fost creată din peste 70 de kg de fire de oţel

Articolul continuă după reclamă

Rochia, care respectă proporțiile unei femei de 1,67 metri, cântărește peste 50 de kilograme și a fost creată din mai bine de 70 de kilograme de fire de oțel.

"Totul este o geometrie și o analiză, un studiu al proporțiilor umane. Îmbrăcămintea de obicei stabileşte se stabilește tot după proporții. Se trasează în fir, după propria tehnică", spune Răzvan Ghiţă, artist.

Răzvan Ghiţă și-a descoperit pasiunea pentru sculptura din metal acum opt ani. Astfel, dacă la început acesta se ocupa de recondiţionările bicicletelor, acum, din mâinile sale ies adevărate opere de artă.

"Mi-au plăcut bicicletele foarte mult şi din recondiţionări de biciclete, din piesele rămase am ralizat un ceas ce l-am vândut. Iar apoi am observat că de fapt este un curent întreg din arta din fier reciclat şi de acolo m-am dus către sculptura detaliată", mai spune el.

Creațiile lui Răzvan au atras atenția şi pe plan internațional, iar în viitorul apropiat, artistul își propune să organizeze o expoziție cu cele mai reprezentative lucrări ale sale, consolidându-și astfel locul în lumea artei contemporane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Evenimente » Operă de artă inedită, creată de un sculptor din Buzău. Răzvan a făcut o rochie şi un costum bărbătesc din sute de kg de oţel