Antena Meniu Search
x

Orbit de gelozie, un bărbat din Sebeş i-a omorât iubitul colegei sale. Operatorul 112 a auzit loviturile de cuţit prin telefon

Un bărbat de 36 de ani din Sebeş a primit 25 de ani de închisoare după o crimă oribilă. Orbit de gelozie, bărbatul l-a omorât pe iubitul colegei de muncă de care era îndrăgostit. Criminalul a încercat să o ucidă şi pe tânăra de 21 de ani, dar aceasta a reuşit să scape din mâinile agresorului. Operatorul 112 a auzit prin telefon întreaga scenă.

de Redactia Observator

la 30.04.2022, 10:48

Orbit de gelozie, un bărbat din Sebeş i-a omorât iubitul colegei sale. Operatorul 112 a auzit loviturile de cuţit prin telefon
- Profimedia

Fapta s-a petrecut în aprilie 2021. Bărbatul de 36 de ani era îndrăgostit de o tânără de 21 de ani, colegă de muncă. Faptul că tânăra i-a refuzat avansurile, pentru că era într-o relaţie, l-a scos din minţi. Dat afară de la locul de muncă pentru a înceta hărţuirile, bărbatul a vrut să se răzbune şi şi-a pus în minte să-l ucidă pe iubitul de 23 de ani al fetei. Tot ce s-a întâmplat în noaptea de 17-18 aprilie 2021 a fost descris cu lux de amănunte de tânăra de 21 de ani în declaraţia dată Poliţiei. Operatorul 112 care a fost sunat în acea seară a auzit totul prin telefonul victimei.

Cum s-a petrecut crima

"În jurul orei 04:00 l-am simțit pe concubinul meu că se ridică din pat de lângă mine. (...) În momentul în care am auzit cu concubinul meu a deschis ușa de la hol (am auzit acest lucru pentru că erau mai multe chei în broasca ușii), de acolo s-au auzit mai multe zgomote, bubuituri și apoi niște voci. M-am speriat și am închis ușa la cameră. M-am îmbrăcat și am sunat de pe telefonul meu mobil la „112” cerând ajutorul poliției, deoarece m-am gândit că s-a întâmplat ceva afară. În timp ce eram în telefon cu poliția, concubinul meu și agresorul, au intrat în hol și s-au izbit de ușa de la camera în care mă aflam și pe care o închisesem cu cheia. Atunci l-am auzit pe concubinul meu strigând „mă omoară!” Am deschis ușa și l-am văzut pe concubinul meu, care era plin de sânge, căzut pe podea, sprijinit cu spatele de perete iar agresorul îl ținea cu o mână, și cu cealaltă i-a înfipt cuțitul în piept.

S-a oprit crezând că m-a omorât. În acel moment, fiindu-mi frică am închis ușa la cameră cu cheia și am așteptat un pic până s-a făcut liniște, în același timp vorbind cu poliția la telefon. Atunci l-am recunoscut și pe agresor, fiind vorba de Paștiu Alexandru. Când am auzit liniște pe hol, am deschis din nou ușa, și atunci am văzut că prietenul meu era pe jos, plin de sânge, iar Paștiu Alexandru a intrat peste mine în cameră, m-a aruncat pe pat, iar de pe pat eu am căzut pe podea, lângă dulap. Atunci mi-a zi „Vezi, ți-am zis că vin să te omor!”.

Pe acelaşi subiect

Înainte să-mi spună aceste vorbe, și în momentul în care am căzut pe podea, mi-a sărit telefonul din mână, eu fiind în continuare în convorbire cu operatorul de la „112”. Tot atunci, adică când am căzut pe podea, Paștiu mi-a aplicat mai multe lovituri de cuțit, cu o brișcă, (…) în piept, în zona sternului, deasupra sânului, lângă axilă, la gât și la mâna dreaptă. Cred că l-a mână m-a tăiat în momentul în care am vrut să-i prind cuțitul să nu mă mai lovească. La un moment dat inculpatul Paștiu s-a oprit, crezând probabil că m-a omorât deoarece eu nu mai ziceam nimic. Mi-a luat telefonul mobil care căzuse lângă cap, și a fugit. Eu m-am ridicat și l-am urmărit văzând că fuge prin curte, în sus, spre o remorcă aflată înaintea șurii, pe unde a și sărit gardul. Menționez că în momentul în care a intrat peste mine în cameră, concubinul meu a reușit să se ridice de pe hol, și a fugit în curte, a deschis poarta de la stradă, și așa dezbrăcat cum era a mers către locuința părinților săi, locuință care este situată în apropiere, la câteva sute de metri.

După ce agresorul a încetat acțiunea violentă asupra mea, am plecat și eu după concubinul meu, găsindu-l pe acesta la poarta curții părinților lui, în brațele tatălui, unde a și decedat. Cred că mi-a sustras telefonul mobil, deoarece știa că am dovezi pe el, cu privire la faptul că mă tot amenința din luna ianuarie 2021, de când a fost dat afară de la serviciu, deoarece mă urmărea în mod nejustificat și mă amenința", se arată în declaraţia dată de tânără Poliţiei, potrivit Alba24.

Atacul, înregistrat de operatorul 112

O parte bună a întregii scene a fost înregistrată şi de serviciul unic de urgenţă 112. Operatorul care a preluat apelul fetei în acea seară a avut inspiraţia să înregistreze convorbirea, astfel că a existat o dovadă în plus a crimei. Medicii sosiţi rapid la locul crimei nu au putut face nimic pentru a-l salva pe iubitul tinerei. Aceasta din urmă a fost dusă de urgenţă la spital unde a stat internată 12 zile.

După ce a comis fapta, agresorul a fugit în pădurea din apropiere pentru a se ascunde. A pierdut însă pe drum cuţitul cu care a comis crima ceea ce i-a ajutat pe poliţiştii plecaţi în urmărire să-l prindă mai repede. Doi poliţişti plecaţi în urmărirea criminalului pe motociclete, l-au reţinut. Joi, 28 aprilie 2022, Tribunalul Alba l-a condamnat pe agresor la 25 de ani de închisoare pentru trei infracţiuni: omor calificat, tentativă de omor calificat şi furt calificat pentru că criminalul a furat cele două telefoane ale victimelor.

Agresorul a încercat să se apere spunând că tânăra l-a lovit cu telefonul în cap, iar el a scos cuţitul pentru a se apăra. A recunoscut că a lovit-o de două ori cu cuţitul, dar nu a recunoscut că a încercat să o omoare. Judecătorii nu au fost convinşi de explicaţii şi i-au aplicat una dintre cele mai dure pedepse posibile pentru astfel de fapte. Hotărârea nu este totuşi definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Orbit de gelozie, un bărbat din Sebeş i-a omorât iubitul colegei sale. Operatorul 112 a auzit loviturile de cuţit prin telefon