Antena Meniu Search
x

Paradă spectaculoasă de Ziua Națională a României! Au fost festivităţi în aproape toată ţara

La 99 de ani de la Marea Unire, în oraşele din aproape toată ţara au fost parade militare.

Vezi și

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! De pretutindeni, astăzi, sărbătorim Ziua Națională a României. La 99 de ani de la Marea Unire, în oraşele din aproape toată ţara au fost parade militare.

În Capitală, zeci de mii de oameni s-au adunat să-i admire pe cei care au grijă de siguranţa noastră. În pas elegant de defilare, pe sub Arcul de Triumf au trecut peste 3500 de militari. Spectatorii au putut admira şi cele 350 de maşini de luptă, blindate, lansatoare de rachete, elicoptere, dar şi avioane aflate în dotarea armatei noastre. Dar nu au lipsit nici partenerii necuvântători ai jandarmeriei şi poliţiei române.

Ceremoniile din Capitală au început la ora 11. Garda a prezentat onorul preşedintelui României, apoi în timpul intonării Imnului s-au executat 21 de salve de tun.

După salvele de tun, în semn de omagiere, preşedintele a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf. 

A urmat apoi momentul mult aşteptat. Defilarea. Cea terestră a început cu Drapelele de epocă, purtate de tinerii militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

La defilarea terestră au participat peste 3500 de militari. (mergem cu il cu ei) Şi nu doar români, ci şi veniţi din Polonia, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Portugalia, Italia, Slovacia, Turcia, Ucraina, Marea Britanie, Irlanda, SUA şi, pentru al doilea an, Republica Moldova.

Elicoptere şi avioane militare au survolat apoi Arcul de Triumf.  

Bineînţeles, de la paradă, nu au lipsit nici blindatele, maşinile de luptă sau lansatoarele de rachete.

"A fost o zi numai bună. Suntem fericiţi că am văzut avionele F-16. De asemenea am fost impresionaţi şi de tancul Bizonul pe care l-am admirat", spune un tânăr.

La paradă au fost şi autoturisme cu şenile ale Jandarmeriei Montane, motociclete din dotarea Poliției Rutiere, dar şi autospecialele de la Brigada autostrăzii, cele de misiuni speciale şi cele ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Cei peste 30 de mii de oameni au urmărit şi defilarea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dar și a celor de la ISU.

Parada s-a încheiat cu defilarea Detaşamentului de Cavalerie al Jandarmeriei, urmată de fanfara militară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Paradă spectaculoasă de Ziua Națională a României! Au fost festivităţi în aproape toată ţara