Video "Paradoxul somnului perfect". Obiceiul prost din timpul nopţii care poate duce la insomnie sau boli cardiovasculare
Grija exagerată pentru "somnul perfect" ne poate face mai mult rău decât bine. O spun cercetătorii, mai ales în contextul în care presiunea de a ne odihni mai bine și mai mult este alimentată în zilele noastre și de tehnologie.
Specialiștii atrag atenția că grija prea mare pentru a avea un somn de calitate nu ne face deloc bine. Dimpotrivă. Unii oameni au ajuns să facă o obsesie din a avea un somn sănătos.
Tulburări de somn
Ajutați și de tehnologie, își monitorizează somnul pe ceasuri sau telefoane inteligente, iar aceste preocupări exagerate nu fac decât să ducă la un cerc vicios de stres și insomnie. Somnul neregulat, insuficient sau care nu este odihnitor dăunează sănătății. Sunt mulți oameni care ajung la medic cu boli cauzate de tulburările de somn.
Insomnia este cea mai cunoscută, iar medicii avertizează că aceasta poate crește riscul de boli cardiovasculare, obezitate sau diabet, și ne afectează, de asemenea, activitățile de zi cu zi ori performanța la locul de muncă. Ultimele date că insomnia afectează peste o treime din adulții din întreaga lume. Adolescenții care folosesc excesiv telefoanele sunt predispuși și ei să sufere de o astfel de tulburare. În final, pentru un stil de viață sănătos, specialiștii ne recomandă între 7 și 9 ore de somn.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰