Antena Meniu Search
x

Parapantistul dispărut în Bucegi a fost găsit mort în zona Crucii Caraiman

Parapantistul american care a fost dat dispărut în Munţii Bucegi a fost localizat, anunţă serviciile de intervenţie. Tânărul se află într-o zonă din dreapta Crucii Caraiman.

Parapantistul american care a fost dat dispărut în Munţii Bucegi a fost găsit mort, anunţă serviciile de intervenţie. Cadavrul tânărului se afla într-o zonă din apropierea Crucii Caraiman.

(Actualizare): Operaţiunea de salvare din Munţii Bucegi a avut un deznodământ teribil. Potrivit echipelor de intervenţie, parapantistul american care a dispărut a fost găsit mort.

Trupul neînsufleţit al tânărului a fost găsit zăcând în Valea Albă, înfăşurat în parapanta cu care a zburat. Foarte probabil, americanul s-a lovit de stânci.

Trupul neînsufleţit a fost recuperat de echipele de intervenţie şi transportat la Piatra Arsă, pentru a fi dus de acolo la IML.

Anterior, salvatorii anunţau localizarea parapantistului, într-o zonă din apropiere de Crucea Caraiman, dar nu au putut preciza atunci starea în care se află tânărul.

51 de pompieri au fost angajaţi în misiunea de recuperare, împărţiţi în 3 echipe, pe 3 trasee. De asemenea, un elicopter cu troliu a fost solicitat pentru ridicarea parapantistului.

Turistul american se afla în Bucegi pentru a practica Speedflying, un sport extrem cu parapanta, care presupune coborârea de la înălţime în mare viteză, printre stânci. Alţi 3 străini, inclusiv un neozeelandez erau împreună cu el.

HARTĂ: Zona în care a fost localizat parapantistul american | Sursa: Google Maps

Neozeelandezul Jamie Lee, de asemenea, pasionat de speedflying, execută deseori zboruri în zonă, în special în Valea Albă, lângă Caraiman.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tânărul îşi filmează salturile şi le postează pe pagina sa de Facebook. Cel mai recent datează din 1 iunie.

Un alt turist din grupul parapantistului dispărut, de asemenea, american, a participat la operaţiunea de căutare cu elicopterul a tânărului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Parapantistul dispărut în Bucegi a fost găsit mort în zona Crucii Caraiman