Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sute de călători au fost la câteva secunde de dezastru: o pasarelă veche s-a prăbuşit peste o cale ferată din Ploieşti

Pasarela care s-a prăbuşit în această dimineaţă la Ploieşti putea să cadă peste un tren plin de călători, care tocmai plecase din gară.

de Redactia Observator

la 21.02.2018 , 19:15

Cel mai grav accident din acest an pe calea ferată a pus sute de oameni în pericol. Pasarela care s-a prăbuşit în această dimineaţă la Ploieşti putea să cadă peste un tren plin de călători, care tocmai plecase din gară. Suntem la un pas de o mare catastrofă, avertizează vicepreşedintele comisiei de Transport. În timp ce ministrul face o declaraţie şocantă: nu a fost un accident, îl tratez ca pe un noroc.

Alarma s-a dat în această dimineaţă, la ora 7 şi 15 minute. Din senin, o pasarelă grea de peste 10 tone s-a prăbuşit peste cinci linii de cale ferată, la ieşirea din Ploieşti. În cădere, a rupt şi cablurile electrice.  

De o tragedie ne-au despărţit doar câteva minute. 

Vezi și

Pasarela de 10 tone ar fi putut sa cada chiar pe un tren plin de pasageri. Acesta tocmai iesise din gara, insa o intarziere de 10 minute de intarziere a facut ca tragedia sa nu aiba loc.

Pasarela susţinea conductele de termoficare, aşa că nu este în administrarea CFR. Compania responsabilă, care furnizează energia termică în Ploieşti, spune că întreaga rețea face obiectul unui program anual de inspecții. Care se desfăşoară cu predilecţie în extrasezon şi doar în caz de avarie în sezonul rece. 

"Întreaga rețea de termoficare face obiectul unui program anual de inspecții. Acesta se desfășoară cu predilecție în perioada extrasezon în cadrul programului de mentenanță și punctual pe timpul sezonului rece în caz de avarie", se arată în comunicatul de presă emis de firma de termoficare.

Mai grav este că problemele de pe căile ferate pot duce oricând la un accident cu sute sau chiar mii de victime. O arată un raport oficial, pentru care ministrul Transporturilor a fost tras public la răspundere. 

Este plina Romania de pasarele ruginite, șubrede și în pericol să se prăbușească peste calea ferată, exact că la Ploiesti. Un exemplu este la Constanţa. deasupra liniei care leagă Bucureștiul de litoral. Aici, hoții au furat și un stâlp de susținere atașat de acest bloc de beton. Au rămas doar niste elemente de prindere.

După accidentul de la Ploieşti, traficul feroviar a fost paralizat. 

În Bucureşti, trenurile au avut întârzieri de sute de minute. 

Cei responsabili pentru incidentul din Ploieşti vor da socoteală într-un dosar penal deschis pentru infracţuni contra siguranţei circulaţiei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Sute de călători au fost la câteva secunde de dezastru: o pasarelă veche s-a prăbuşit peste o cale ferată din Ploieşti