Parchetul General critică proiectul ordonanței de urgență privind Legile Justiției

Parchetul General s-a arătat critic față de ordonanța de urgență privind legile justiției. Dacă numirea şi revocarea procurorilor cu funcţii de conducere depind de un ministru "există un risc serios ca aceştia să nu combată în mod energic corupţia în rândurile aliaţilor politici ai respectivului ministru”, avertizează reprezentanții Ministerului Public.
Ministerul Public a transmis un punct de vedere privind proiectul ordonanței de urgență de modificare a legilor justiției.
Atfel, Parchetul General afirmă că se impune ca numirea procurorilor în funcţiile de conducere din vârful Ministerului Public să se facă, aşa cum a solicitat Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea Secţiei pentru procurori a CSM, formulată în urma unui interviu care poate fi transmis în direct, cu avizul ministrului justiţiei, de către Preşedintele României.
- Parchetul General, dosar penal IN REM pentru instigare, după ce George Simion a afirmat că "cei care au comis...
- Cine sunt colaboratorii lui Horaţiu Potra, duşi la Parchetul General şi reţinuţi după percheziţiile mamut
- "Mă duc la poliție, direct de pe stradă". Călin Georgescu i-ar fi trimis un mesaj vocal influencerului Mario...
- Acuzaţiile aduse lui Călin Georgescu, motive pentru care CCR ar putea decide interzicerea lui la prezidențiale
- Cristela Georgescu a venit cu bodyguarzii la Parchet: "Este o mascaradă, spectacolul cătușelor"
Parchetul General atrage atenţia și asupra pericolului încălcării ordinii constituţionale prin adoptarea unora dintre modificările propuse.
De asemenea, Parchetul General susține că articolul VIII din proiectul de ordonanţă de urgenţă va duce la înlăturarea unor procurori din funcţiile legal deţinute.
Reacția Parchetului vine după relatările din presă conform cărora, luni, va fi dezbătut în şedinţă de guvern, la propunerea Ministerului de Justiţie, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.
Sursa: News.ro
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰