Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Parcul acvatic din Braşov, de la o idee de afaceri promiţătoare, la un eşec total în 18 ani

Un parc acvatic de peste trei hectare din zona Noua, unul din cele mai frumoase cartiere din Brașov, a devenit o ruină. Terenul era pus la dispoziţie de Primărie, însă afacerea a fost un eșec. În cele din urmă, autoritățile locale au anulat în instanță contractul cu firmele care au făcut investiția. Acum, unul dintre cele mai iubite parcuri acvatice a rămas doar o amintire. 

de Claudiu Loghin

la 13.05.2025 , 09:33

Povestea ştrandului din cartierul Noua a început în anul 2007, când Primăria din Braşov a semnat contractul cu cele două firme din Constanţa care au construit parcul. 

Suprafaţa totală a acestui teren este de 32 de mii de metri pătraţi. Litigiul din instanţă din ultimii ani a transformat însă piscinele, toboganele, locurile de relaxare şi locurile de plajă din acest Aquapark, în adevărate ruine.

Un eşec total după 18 ani

Vezi și

În 2015, după 8 ani, povestea lui a ajuns la final. Trei ani mai târziu, Primăria a deschis proces pentru a-și lua terenul înapoi. Acum, după alţi  şapte ani petrecuţi în instanţă, proprietarul construcțiilor și materialelor din parc are 30 de zile să elibereze terenul.

Pe acelaşi subiect

"Să facă înapoi cum a fost teren de ştrand, de recreere, că e închis stă în paragină de atâta timp". "L-au lăsat pur şi simplu, nu ştim cine a fost. Ar putea să-l refacă, dar nu ştiu cine sunt proprietarii şi de ce l-au lăsat aşa". "Deci a stat pur şi simplu degeaba, cum s-ar spune, terenul, deci e bine să se facă un parc şi chiar şi un ştrand să-l amenajeze". "Nu avem unde ieşi ca să ne plimbăm, să ne recreem. Ar trebui reconstruit, refinanţat", spun oamenii.

Autorităţile din Braşov au planuri mari şi vor să amenajeze în locul respectiv un parc verde, de agrement, care să includă spaţii potrivite atât celor tineri, cât şi seniorilor.

"Avem de făcut aici această investiţie, o amenajare în această perioadă. Îmi propun ca în cursul acestui an să o finalizăm şi să o predăm cetăţenilor municipiului Braşov", a declarat George Scripcaru, primar Braşov.

Decizia Curții de Apel din Brașov nu este definitivă, însă este executorie, iar acum lucrările de demontare a toboganelor și restului de echipamente sunt în plină desfășurare.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Plecaţi în vacanţă mai devreme, ca să profitaţi de reducerile de la începutul verii?
Observator » Evenimente » Parcul acvatic din Braşov, de la o idee de afaceri promiţătoare, la un eşec total în 18 ani