Antena Meniu Search
x

Video Părintele Calistrat le numeşte pe femeile pe care le-a bătut "măciuci imorale" şi dă exemple din Biblie. "Tot Iisus a luat un bici şi s-a dus peste ei"

Părintele Calistrat stăruie în greşeală! El nu regretă că a fost violent cu două enoriaşe, ba chiar se justifică prin pilde. Ies însă la iveală antecedente ale părintelui-vedetă cu sute de urmăritori pe Youtube: ar fi omorît un cal în bătaie, a fost alungat dintr-o mănăstire şi oprit de la slujire. Surorile au făcut plângere şi la Arhiepiscopia Iaşilor,  care a deschis o anchetă internă.

de Redactia Observator

la 11.11.2022, 20:13

Vezi și

Departe de smerenia aşteptată de la un călugăr, părintele Calistrat Chifan stăruie în violenţă. Ba chiar, insistă, are învăţămintele biblice de partea lui. 

"Nu o socotesc o greşeală, o socotesc un act dur. Am spus că nu-mi pare rău. Tot Iisus a luat un bici şi s-a dus peste ei în templu. Acelaşi blând Iisus", a declarat părintele. El nu îşi regretă nici vorbele. După ce au apărut imaginile agresiunii, părintele le-a acuzat pe cele două surori, în vârstă de 34 şi 43 de ani, că de un an şi jumătate ar agresa şi hărţui călugării şi credincioşii de la Mănăstirea Vlădiceni. O declaraţie şocantă s-a viralizat. 

"Vii tu – o măciucă de-asta isterică nemăritată – să faci teatru în față la 500 de oameni?", a spus Calistrat. Noaptea nu i-a fost un sfetnic bun părintelui, iar astăzi a continuat cu jignirile. 

"Da, două măciuci imorale, două măciuci iresponsabile, două femei care nu gândesc normal, nu că am ceva cu ele", a adăugat părintele. Surorile care l-au reclamat pe preot spun că, dimpotrivă, părintele le-ar fi atacat din senin.

Pe acelaşi subiect

"Nu a fost nicidecum vorba despre o singură lovitură, fiecare dintre noi fiind lovite în mod repetat, în zona capului, pe care am văzut că preotul o vizează în mod extrem de dibaci", au mărturisit enoriaşele. 

Arhiepiscopia Iaşilor a deschis o anchetă

"Am văzut punctul lui de vedere, e un punct de vedere absurd si denaturat. Noi considerăm că au fost victimele unei agresiuni brutale", a spus avocatul victimelor, Liviu Popa

Enoriaşele spun că au fost ameninţate şi îl vor da în judecată pe preot pentru defăimare. Surorile au făcut publică şi o înregistrare audio a scandalului înainte de momentul filmat. 

Preotul ar avea ceva antecedente: a fost alungat din mănăstirea Sihăstria şi a fost oprit de la slujire un an, dar a continuat să ţină slujbe în casele oamenilor. Arhiepiscopia Iaşilor a precizat că, tot la mănăstire, călugărul a ucis un cal în bătaie. Arhiepiscopia Iaşilor a deschis o anchetă internă. 

Patriahia, prin vocea preotului Vasile Bănescu, condamnă printr-un mesaj dur, dar destul de greu de descifrat, comportamentul călugărului rătăcit.  

"Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapiențial, violența de orice fel reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocația pastorală", a transmis Bănescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Părintele Calistrat le numeşte pe femeile pe care le-a bătut "măciuci imorale" şi dă exemple din Biblie. "Tot Iisus a luat un bici şi s-a dus peste ei"