Antena Meniu Search
x

"L-ați luat pe Dumnezeu de prost?". Părintele Calistrat spune că românii ar trebui să dea bisericii 10% din tot ce câştigă la o nuntă

Părintele Calistrat de la Mânăstirea Vladiceni a stârnit un nou controverse printr-o declaraţie legată de nunţile românilor. Părintele Calistrat spune că enoriaşii ar trebui să dea bisericii 10% din tot ce câştigă la o nuntă.

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 16:53

Părintele Calistrat spune că românii ar trebui să dea bisericii 10% din tot ce câştigă la o nuntă: "L-ați luat pe Dumnezeu de prost?"
- Observator

Părintele Calistrat a explicat ce însemna în trecut "zeciuiala" şi cum românii s-au îndepărtat treptat de cele sfinte şi au început să-l ia pe Dumnezeu "de prost".

"Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 - 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane... cât o costa muzica? 100 de milioane... cât a costat fotograful? 50 de milioane... cât a costat coregrafia? 100 de milioane... cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 - 300 de milioane.. da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta... Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat? Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă", a declarat părintele Calistrat la BZI Live.

Părintele Calistrat s-a aflat în mijlocul unui scandal uriaş la finalul anului trecut după ce a fost acuzat de două femei că le-a lovit şi le-a numit "măciuci imorale". De asemenea, în aceeaşi perioadă un călugăr l-a acuzat pe părintele Calistrat că l-a bătut în altar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "L-ați luat pe Dumnezeu de prost?". Părintele Calistrat spune că românii ar trebui să dea bisericii 10% din tot ce câştigă la o nuntă