Antena Meniu Search
x

Părinții copilului care a făcut apelul fals la 112, spunând că a fost închis într-un canal, au fost amendați

Părinții copilului de 9 ani care a alertat la 112, spunând că a fost închis într-un canal din București au fost amendați. Măsura a fost luată după ce s-a dovedit că a fost o alertă falsă, pentru care au fost mobilizați peste 70 de polițiști.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 06.08.2019, 21:20

Mama copilului adusă de polițiști acasă
Părinții copilului din București care a lansat apelul fals la 112 au fost amendați - Observator

Părinții copilului de 9 ani care a alertat la 112, spunând că a fost închis într-un canal din București au fost amendați. Măsura a fost luată după ce s-a dovedit că a fost o alertă falsă, pentru care au fost mobilizați peste 70 de polițiști.

Într-un comunicat, polițiștii din București au transmis că părinții copilului de 9 ani au luat o amendă de 500 de lei, în urma incidentului.

Zeci de polițiști din 3 sectoare ale Capitalei au fost trimiși în misiune după apelul la 112 al unui copil de 9 ani care spunea că a fost închis într-un canal. Căutările n-au dus la niciun rezultat. În cele din urmă polițiștii au descoperit că a fost un apel fals. Copilul a mai făcut astfel de farse și în trecut, spun anchetatorii.

"Astăzi în jurul orelor 14:30, am fost sesizați prin apel 112 de catre un minor  cu privire la faptul ca, in urma unei altercatii cu un alt minor acesta l-a impins intr-un canal de pe o strada din sectorul 4. La fața locului au fost mobilizati  peste 70 de politisti din cadrul Sectoarelor 3 , 4 si 5, fiind desfășurate activități ample de cautare. În urma verificărilor efectuate s-a reusit identificarea  minorului la adresa de domiciliu, stabilindu-se faptul ca apelul este fals, nefiind primul de acest gen efectuat de catre minor. Parinții minorului in cauza au fost sancționați cu amendă în cuantum de 500 de lei", se afirmă în comunicat.

Polițiștii au lansat și un apel populației, pentru a evita preveni astfel de incidente.

”Folosim acest prilej pentru a adresa rugamintea cetățenilor să apeleze Serviciul 112 doar în cazul unei urgențe. Apelurile false de genul celui de mai sus, intalnite frecvent in ultimele zile conduc la irosirea resurselor umane si logistice, in plus, impiedicand utilizarea acestora pentru interventia pentru eliminarea unor urgente reale”, au spus polițiștii.

Și în Hunedoara, peste 120 de polițiști au fost mobilizați după un apel la 112 care anunța răpirea unui adolescent. Și acest apel s-a dovedit a fi o farsă.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Părinții copilului care a făcut apelul fals la 112, spunând că a fost închis într-un canal, au fost amendați