Antena Meniu Search
x

Pasager în scaun cu rotile abandonat pe peronul Gării de Nord, angajaţii CFR nu au vrut să-l ajute să urce în vagon

Se repetă coşmarul pentru sute de pasageri umiliţi în trenurile CFR! Pentru a doua zi la rând, oamenii au aşteptat zeci de minute să intre într-un tren în care n-aveau loc. Când călătoria spre Craiova a început, un bărbat aflat în scaunul cu rotile a fost abandonat pe peronul Gării de Nord.

Vezi și

Se repetă coşmarul pentru sute de pasageri umiliţi în trenurile CFR! Pentru a doua zi la rând, oamenii au aşteptat zeci de minute să intre într-un tren în care n-aveau loc, deşi îşi cumpăraseră bilete. Iar când în sfârşit călătoria spre Craiova a început, un bărbat aflat în scaunul cu rotile a fost abandonat pe peronul Gării de Nord, pentru că angajaţii CFR n-au vrut să îl ajute să urce în vagon. În faţa revoltei, reprezentanţii companiei au transmis că vina le aparţine chiar pasagerilor, care n-au loc în trenuri de atâtea bagaje.

Sunt scene de lumea a treia, surprinse din nou astăzi în Gara de Nord din Capitală. Pe peronul plin, 500 de oameni se înghesuie să intre în cele două vagoane ale trenului spre Craiova. Doar că înăuntru sunt doar 100 de locuri. Iar printre pasageri, un bărbat aflat în scaun cu rotile aşteaptă zadarnic un ajutor. Angajaţii CFR au refuzat să-l ajute să urce în tren. 

Bărbatul poate chiar să depună plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar vinovaţii riscă amenzi de cel puţin o mie de lei. 

Scena revoltătoare a avut loc după zeci de minute de scandal pe peron. 

Pentru a doua oară în 24 de ore, pasagerii s-au simţit umiliţi. După ce ieri au blocat calea ferată şi au aşteptat două ore suplimentarea vagoanelor, oamenii au izbucnit şi astăzi. 

Pentru întregul scandal, controlorul are o explicaţie: CFR ar fi vândut bilete... fără să le mai numere. 

Într-un final, două vagoane au suplimentat trenul supraaglomerat. Doar că umilinţa a continuat. Mulţi pasageri n-au mai prins loc şi au călătorit în picioare, 200 de kilometri. 

Tocmai pe bagajele călătorilor dau vina şi reprezentanţii Căilor Ferate Române. 

Leo Bărbulescu, directorul CFR Călători: În mod practic, au fost doar 20 de persoane în plus faţă de capacitatea trenului respectiv, numai că bagajele extrem de voluminoase au condus la o lipsă de spaţiu. Nu mă pot exprima acum că au fost prea multe bagaje. Au fost foarte, foarte voluminoase. 

Cât despre pasagerul abandonat în cărucior, pe peron, cei responsabili fac doar promisiuni. Spun că în următorii patru ani vor moderniza 480 de vagoane, iar 10% dintre ele vor avea rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă. Până atunci, cei peste 54 de milioane de români care călătoresc în fiecare an cu CFR nu pot decât să spere la mai bine... dar să se aştepte la mai rău. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Pasager în scaun cu rotile abandonat pe peronul Gării de Nord, angajaţii CFR nu au vrut să-l ajute să urce în vagon