Antena Meniu Search
x

Patrușev: Strategia de securitate națională a Ucrainei duce la o confruntare pe termen lung cu Rusia

Noua Strategie de securitate națională a Ucrainei până în 2020 este îndreptată spre o confruntare pe termen lung cu Rusia, a declarat, marți, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev

Noua Strategie de securitate națională a Ucrainei până în 2020 este îndreptată spre o confruntare pe termen lung cu Rusia, a declarat, marți, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev

Comentând documentul, Patrușev a subliniat: 'Potrivit specialiștilor noștri, Strategia pentru securitate națională a Ucrainei este îndreptată spre o confruntare pe termen lung cu Rusia, ceea ce nu poate să nu ne îngrijoreze'.

Secretarul Consiliului de Securitate rus a ținut să precizeze că 'într-una una dintre prevederile Strategiei, Rusia este declarată agresor și principala amenințare externă la adresa Ucrainei', iar în alta 'este proclamată o deviere de la caracterul multivectorial al politicii și singurul partener strategic este Washingtonul'.

'Documentul trasează sarcina de renunțare la un statut în afara blocurilor politice, de trecere a forțelor armate și industriei militare la standarde NATO. Este subliniat scopul educării tineretului ucrainean în spiritul urii față de Rusia', potrivit lui Patrușev.

În opinia sa, această Strategie este îndreptată spre o militarizare a Ucrainei și escaladarea conflictului din sud-estul acestei țări. 'Este evident că documentul (Strategia) servește drept bază pentru desfășurarea în continuare a politicii de militarizare, nu ține cont de necesitățile și aspirațiile populației ucrainene, oferă SUA și NATO posibilitatea de a utiliza baza de resurse a Ucrainei și provoacă o escaladare a conflictului din sud-estul țării', a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko, a promulgat în luna mai noua Strategie de securitate națională a statului, document ale cărui principale obiective vizează aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană (UE) și crearea condițiilor optime pentru alăturarea țării la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Patrușev: Strategia de securitate națională a Ucrainei duce la o confruntare pe termen lung cu Rusia