Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pe hârtie România are spitale mai curate şi mai sigure decât Franţa sau Italia

România are spitale mai curate şi mai sigure decât Franţa sau Italia, potrivit datelor oficiale din Bucureşti şi din ţară. Pe hârtie pentru că hârtia suportă multe. Sunt unităţi medicale unde nu a fost anunţată nicio infecţie nosocomială şi asta deşi, de ani mulți, pacienţii intră cu o boală şi ies cu mai multe. Parlamentarii vor să impună legea în spitale

de Valentin Stan

la 17.12.2020 , 20:52

  • Italia, Franța sau Marea Britanie au avut mai multe infecţii decât noi.
  • 75% din unitățile medicale de la noi nu au raportat nici măcar o infecție in acest an.

Paul Tecuceanu: Când fratele meu era internat la ați, mi s-a comunicat că a luat o infecție de la aparatele de ventilație mecanică, însă public nu s-a recunoscut niciodată acest lucru, au spus că fratele meu a venit cu acea infecție de acasă. Erau două infecții nosocomiale care apăreau în aceste acte medicale.

Au trecut 10 ani de la moartea lui Toni Tecuceanu. Fratele lui a apelat la o expertiză făcută în statele unite pentru a demonstra că actorul a fost răpus de bacteriile luate din spital şi nu de gripa porcină cum au susţinut medicii. Şi lucrurile nu s au schimbat de atunci.

Pe hârtie România are cele mai sigure spitale

Vezi și

Italia, Franța sau Marea Britanie au avut mai multe infecţii decât noi. 75% din unitățile medicale de la noi nu au raportat nici măcar o infecție in acest an.

Tudor Pop - deputat: În 2018 au fost raportate undeva la 11.000 de infecţii nosocomiale. În 2020 din păcate și pe fondul pandemiei și pe fondul unei supraaglomerari la dsp au fost raporatte 2500 de infecții intraspit, din care jumătate infecții cu sars cov 2.

Situația se va schimba, promit parlamentarii care la 5 ani de la tragedia din Colectiv au reuşit să facă o lege a infecțiilor nosocomiale. Practic, spitalele trebuie să aibă trasee speciale pentru pacienții care iau bacterii din spital, iar fiecare bolnav să fie singur în salon. O idee SF, spun medicii.

Radu Tincu specialist ATI: Discutăm despre spitale foarte vechi, construite în urmă cu 40-50 de ani în care nu se mai pot implementa circuitele funcționale. Ar trebui să darâmi pereții spitalului. Dacă avem mai puține asistente sau mai mulți medici care să îngrijească un pacient cu atât riscul de a transmite infecția crește pentru că ei sunt forțați să se mute de la un bolnav la celălalt.

Florin Buicu: Este posibi că la momentul în care legea intră în practică să asistăm la o creștere a nr de cazuri. Este de fapt o creștere să îi spunem arficială pt că ele acum sunt raportate

5 ani, zeci de mii de infecții nosocomiale și o singură secție adusă la standarde europene. Este realitatea sistemului medical din România care ar fi trebui să ne scape de bacteriile din spitale. singurele modernizări au fost făcute la spitalul de arși, însă cu excepția unei secții, unitatea medicală arată la fel.

Cele mai periculoase bacterii se iau din terapie intensivă şi pot fi mortale. Primul deces confirmat oficial în urma unei infecţii nosocomiale a fost în 1998 al fostului realizator TV, Iosif Sava. El s-a îmbolnăvit la Spitalul Universitar din București. 

Valentin Stan Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Pe hârtie România are spitale mai curate şi mai sigure decât Franţa sau Italia