Antena Meniu Search
x

Fostul primar al Piteştiului, achitat într-un dosar de corupţie

Tudor Pendiuc, fostul primar al Pitestiului, a fost achitat într-un dosar DNA. Decizia a fost luată de Tribunalul Argeș și nu este definitivă.

Tudor Pendiuc, fostul primar al Pitestiului a fost achitat într-un dosar DNA

Tudor Pendiuc, fostul primar al Pitestiului, a fost achitat într-un dosar DNA. Decizia a fost luată de Tribunalul Argeș și nu este definitivă.

Fostul edil şi un angajat al Serviciului de Administrare a Domeniului Public erau acuzaţi de fapte de corupţie.

Pendiuc a fost trimis în judecată, în luna februarie, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar a mai fost deferit justiţiei, sub acuzaţia de abuz în serviciu, Florentin-Mircea Branişte, la data faptei director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti.

„În luna septembrie 2014, inculpatul Branişte Florentin-Mircea, în calitate de director al Administraţiei Domeniului Public Piteşti, la instigarea primarului Pendiuc Tudor, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a dispus în mod abuziv efectuarea unor lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti. Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi - o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”, se precizează în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, ADP Piteşti s-a constituit persoană vătămată şi parte civilă cu suma de 27.747 de lei, care a fost achitată integral de Florentin-Mircea Branişte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Fostul primar al Piteştiului, achitat într-un dosar de corupţie