Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pensionară din Iaşi convinsă de un nigerian din Bucureşti să îi trimită mii de euro

O pensionară în vârstă de 67 de ani, din Iaşi, a fost înşelată cu mii de euro de un nigerian de 32 de ani, stabilit în Bucureşti, care se dădea drept investitor străin.

de Alin Tarnovschi

la 05.12.2019 , 11:16

Pensionară din Iaşi convinsă de un nigerian din Bucureşti să îi trimită mii de euro Pensionară din Iaşi convinsă de un nigerian din Bucureşti să îi trimită mii de euro - Profimedia Images / Ilustraţie

O pensionară în vârstă de 67 de ani, din Iaşi, a fost înşelată cu mii de euro de un nigerian de 32 de ani, stabilit în Bucureşti, care se dădea drept investitor străin.

Povestea a început în luna mai a anului trecut, atunci când pensionara din Iaşi, fost medic, a început să converseze cu un nigerian în vârstă de 32 de ani, stabilit în Bucureşti.

În scurt timp, pensionara a căzut în plasa întinsă nigerian. Tânărul se dădea drept investitor străin şi îi spunea că vrea să vină în România să investească în cercetare.

Articolul continuă după reclamă

"În urma investigaţiilor s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei reţele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute care, în discuţiile purtate, s-ar fi prezentat sub diferite identităţi şi profesii nereale, apoi, ar fi indus-o în eroare în scopul de a-i remite bani", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Pe acelaşi subiect

Între timp, nigerianul din Bucureşti a început să caute şi alte victime, astfel că a intrat în atenţia poliţiştilor.

În perioada în care poliţiştii încercau să obţină cât mai multe probe, pentru a putea face percheziţii şi pentru a-l prinde pe nigerian, pensionara din Iaşi i-a trimis 6000 de euro.

După ce au obţinut probe suficiente, poliţiştii i-au făcut o vizită nigerianului 'cercetător'.

"În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe materiale de probă, iar în baza probatoriului, la data de 3 decembrie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Iaşi", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Pensionară din Iaşi convinsă de un nigerian din Bucureşti să îi trimită mii de euro