Antena Meniu Search
x

Video Pepenii româneşti, mai devreme în pieţe. Familia Kondor din Bihor a ajuns deja cu producţia la tarabe

Cu un gust dulce, proaspăt şi de un roşu aprins pepenii româneşti nu au concurenţă în pieţe. Unde mai pui că anul acesta au apărut si mai devreme pe tarabe. Canicula de iunie a făcut ca lubeniţa să fie numai bună de mâncat cu aproape o lună mai devreme. La Tinca, de exemplu, în judeţul Bihor, cultivatorii au selectat deja primii pepeni demni de dus la piaţă.

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 17:59

De 20 ani, familia Kondor le asigură bihorenilor cel mai iubit desert al verii. Pe cele 6 hectare de la Tinca, pepenii sunt crescuţi cu multă grijă drumul pieţei îl iau însă doar când trec testul de calitate. 

Ferencz cultivă 3 soiuri de pepene verde și tot atâtea de pepene galben, iar, anul acesta, căldura din iunie a făcut ca munca lui să dea roade mult mai devreme. 

Cât investesc cultivatorii într-un hectar de pepeni

Vezi și

"No, ne-a ajutat mult vremea, noi facem partea noastră, dar e prea puţin. Ce ne dă bunul Dumnezeu. 10% al nostru, restul... ce ne dă Domnul", spune Ferencz Kondor- inginer agronom.

Pe acelaşi subiect

Într-un hectar de pepeni, cultivatorii investesc aproximativ 25.000 de lei, iar producția poate ajunge la 70 de tone, în funcție de parcelă și de soi.

"După cum se vede, zici... că a plouat aici cu lubeniţă. Sunt suprapuse, vreo 7-8 bucăţi aici pe un metru pătrat", mai spune Ferencz Kondor- inginer agronom.

Pepenii din Bihor sunt irigaţi din apele Crişului Negru şi fertilizați doar cu îngrăşăminte naturale, aşa că gustul lor este inegalabil. Asta le asigură clienţi fideli. 

De pepenii de la Tinca, bihorenii se pot bucura până la mijlocul lunii septembrie. Deşi acum sunt un pic mai scumpi, în perioada următoare preţul lor va scădea cu aproximativ 30%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Pepenii româneşti, mai devreme în pieţe. Familia Kondor din Bihor a ajuns deja cu producţia la tarabe