Antena Meniu Search
x

Galerie foto Percheziții în Constanța, la persoane suspectate de proxenetism. Patru bărbați care ar fi folosit metoda "loverboy" au fost reținuți

Percheziţii în Constanţa, la mai mulţi suspecţi de proxenetism. Persoanele sunt bănuite că ar fi folosit metoda "loverboy" pentru a convinge mai multe femei să practice prostituţia.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 16:45

Poliţiştii au efectuat 19 percheziţii în Constanţa, la locuinţele unor suspecţi de proxenetism, 11 persoane fiind bănuite că ar fi determinat sau ar fi înlesnit practicarea prostituţiei prin folosirea metodei "loverboy".

Percheziţiile au avut loc miercuri şi au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere, patru bărbaţi fiind reţinuţi.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 - 2023, 11 persoane - 9 bărbaţi şi 2 femei - ar fi determinat sau ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către persoanele vătămate, prin metoda "loverboy". Acestea ar fi practicat prostituţia pe stradă sau în apartamente închiriate, în acest scop, în municipiul Constanţa", precizează Poliţia Română.

Ce au găsit anchetatorii în urma percheziţiilor

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, cinci autoturisme, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziţionate cu sumele de bani obţinute în urma practicării prostituţiei de către persoanele vătămate, 200 de grame de bijuterii dintr-un metal preţios, aproximativ 16.000 de euro, 7.000 de lei, 34 de telefoane mobile, un pistol cu gaze şi muniţia aferentă, un pistol de tip airsoft, precum şi documente cu valoare probatorie.

"Patru bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de proxenetism. Aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere legală", mai anunţă Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, Poliţiei Municipiului Constanţa, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei oraşului Năvodari şi Hârşova, secţiilor de poliţie rurale 2, 4, 6, 7 şi 8, Serviciului Criminalistic şi inspectoratelor de poliţie judeţene Arad şi Prahova. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Percheziții în Constanța, la persoane suspectate de proxenetism. Patru bărbați care ar fi folosit metoda "loverboy" au fost reținuți