Antena Meniu Search
x

Percheziţii la Poliţia Locală Sector 1. Trei poliţişti, acuzaţi că au luat mită de 20.000€ de la patronii de terase din Herăstrău, Dorobanţi şi Floreasca

Noi descinderi ale Direcţiei Generale Anticorupţie, la sediul Poliţiei Locale Sector 1. De această dată sunt vizaţi mai mulţi angajaţi ai instituţiei, care au ca atribuții realizarea de verificări la cluburi, terase și comercianții din piețe. Ei sunt suspectaţi că ar fi primit mită pentru a închide ochii la diferite nereguli. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.06.2024 , 14:40

Percheziţii la Poliţia Locală Sector 1. Trei poliţişti, acuzaţi că ar fi primit mită de 20.000€ de la patronii de terase din Herăstrău, Dorobanţi şi Floreasca
Percheziţii la Poliţia Locală Sector 1. Trei poliţişti, acuzaţi că ar fi primit mită de 20.000€ de la patronii de terase din Herăstrău, Dorobanţi şi Floreasca

Este vorba de trei polițiști locali care ar fi anchetați de ofițerii Direcției Anticorupție, polițiști despre care primăria a anunțat ca au fost suspendați din funcție.

Sunt agenți din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale, care fac verificări la cluburi, terase si restaurante. Terase din zona parcului Herăstraău, Dorobanți, Floreasca şi Calea Victoriei. 

De la patronii acestor restaurante, poliţiştii locali ar fi primit mita între 5.000 și 20.000 de euro. Alături de percheziția făcută la sediul poliției locale, sunt in desfășurare alte șapte percheziții in acest moment.

Articolul continuă după reclamă

Ce spune DNA

Pe acelaşi subiect

Primarul Sectorului 1,Clotilde Armand, anunţă, marţi, că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac noi percheziţii la sediul Poliţiei Locale de sector, fiind vizaţi poliţişti care fac controalele la cluburi, terase şi comercianţii din pieţe. Sunt vizaţi, potrivit Primăriei Sector 1, trei agenţi care au fost suspendaţi din funcţie. DNA anunţă că s-a autosesizat în acest dosar.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –  Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a unei sesizări din oficiu ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2023 - 2024, a unor infracţiuni de corupţie, fals, etc., de către funcţionari publici din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu. În cursul zilei de 04 iunie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 8 (opt) locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis, marţi, DNA, într-un comunicat de presă. 

Procurorii au precizat că beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

”Totodată, atragem atenţia asupra necesităţii evitării dezinformării opiniei publice în legătură cu activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie în ceea ce priveşte modalitatea de sesizare şi de derulare a activităţii de urmărire penală, pentru a se evita transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial”, a mai trransmis DNA

Mesajul transmis de Clotilde Armand 

”Fosta echipă din administraţia PSD - PNL care lua şpagă la Poliţia Locală Sector 1 este destructurată. Sunt percheziţii ale ofiţerilor anticorupţie, în această dimineaţă, la Compartimentul Control Activităţi Comerciale. Este vorba de poliţiştii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Aceasta se referă şi la percheziţiile de săptămâna trecută. ”Reamintesc că săptămâna trecută ofiţerii DGA au ridicat 12 poliţişti locali suspectaţi că ar fi luat mită - în urma unei plângeri venită din partea mea. Aşa se reformează instituţiile publice”, a mai scris Armand.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au făcut, joi, percheziţii la sediul Poliţiei Locale Sector 1, Primăria Sectorului 1 menţionând că ancheta a început în urma unei sesizări a primarului Clotilde Armand. Atunci au fost vizaţi 12 poliţişti locali care au fost suspendaţi din funcţii.

Conform anchetatorilor, în perioada mai 2023 – februarie 2024, poliţişti locali din cadru Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti au pretins şi primit, cu titlu de mită, de la mai mulţi şoferi sume de bani ori alte foloase pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Percheziţii la Poliţia Locală Sector 1. Trei poliţişti, acuzaţi că au luat mită de 20.000€ de la patronii de terase din Herăstrău, Dorobanţi şi Floreasca