Antena Meniu Search
x

Update! Petiţie online pentru 'scuturi anti-suicid' la metroul bucureştean. Peste 15.000 de persoane au semnat-o

O petiţie pentru instalarea unor "scuturi anti-suicid” pe peroanele de metrou a fost iniţiată în mediul online.

O petiţie pentru instalarea de 'scuturi anti-suicid' pe marginea peroanelor de metrou a fost iniţiată online, după incidentul în care o tânără a fost împinsă în faţa garniturii de metrou în staţia Dristor 1 şi a murit. Petiţia a fost semnată deja de aproape 15.000 de persoane.

Petiţia online solicită Primăriei Capitalei şi Metrorex instalarea unor „scuturi anti-suicid”, transparente, pe întreaga lungime a peronului, cu uşi care se deschid doar când trenul este în staţie. Astfel, vor fi evitate cazurile de persoanele care ajung în zona de rulare a metroului, fie ele tentative de omor, suicid sau accidentele.

„Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul staţiilor pentru a opri curentul şi metroul în tunel când detectează mişcare de pe peron în direcţia zonei de rulare a trenului”, se mai arată în motivarea petiţiei.

De asemenea, semnatarii cer şi montarea unor camere de supraveghere performante, cu rezoluţie mare, pentru „identificarea mai uşoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viaţa călătorilor”.

Petiţia online a fost iniţiată după ce o tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor, după ce căzut în faţa unei garnituri de metrou, iniţial, suspectându-se că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu aceasta. Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Update! Petiţie online pentru 'scuturi anti-suicid' la metroul bucureştean. Peste 15.000 de persoane au semnat-o