Antena Meniu Search
x

Video Petrecere privată, cu nume grele, în Focşani. Șefii mai multor instituții publice, printre invitaţii de seamă

Scandal la nivel înalt între instituțiile din Focșani! Șefii mai multor instituții publice, printre care primarul, președintele judecătoriei, șefi de servicii din cadrul poliției sau adjunctul Inspectoratului teritorial de muncă, au participat la o petrecere vineri, la un restaurant dim oraș. Prefectul de Vrancea cere să se ia masuri urgente împotriva petrecăreților. Cat despre participanții la petrecere, aceștia recunosc ca au fost acolo, dar nu a fost nicio petrecere.

de Adrian Obreja

la 24.03.2021, 11:49

Petrecere privată, cu nume grele, în Focşani. Șefii mai multor instituții publice, printre invitaţii de seamă Vezi și

Vineri la orele pranzului, polițiștii din Focșani, au primit informația ca la un restaurant din oraș are loc o petrecere privată. Odata ajunși acolo, surpriză. Toți invitații, 30 la număr, sunt polițiști și persoane publice din oraș, cei mai mulți dintre ei chiar cu funcții de conducere.

Paula Enache, purtător de cuvânt la IPJ Vrancea: Facem precizarea că la nivelul conducerii Inspectoratului județean de poliție Vrancea, au fost dispuse efectuarea de verificări interne, în cazul unor polițiști care au participat la cele 2 evenimente ce au avut loc în acest sfârșit de săptămână.

3 polițiști au participat la petrecerea din Focșani, iar alți 11 la o altă petrecere din Odobești. Pe lângă cei 3, la petrecerea din Focșani au mai fost primarul, președintele judecatoriei, adjunctul ITM, un procuror de la parchetul de pe langă judecatoria Focșani, dar și șefi de la Anaf Galați și Focșani.

Președintele judecătoriei Focșani, invitat de seamă la petrecere

Pe acelaşi subiect

Adrian Obreja - reporter Observator: "La petrecerea care a avut loc vineri la restaurantul din spatele meu, au participat 30 de persoane. Iar 20 dintre ele au fost amendate. Valoarea sancțiunilor se ridică la 13 mii de lei. Participanții recunosc că tu fost acolo, dar nimeni nu spune nimic de vreo petrecere".

Cristi Misăilă - primar Focșani: "Capacitatea restaurantului e de 300. Nu știu dacă în restaurant erau mai mult de 40 de persoane. S-a respectat distantarea socială, s-a stat la masă. Nu am stat mai mult de o oră, am servit masa și am plecat".

Un alt invitat de seamă este președintele judecătoriei Focșani, Iulian Păun. Ne-a transmis în scris, că a luat masa acolo, dar nu are nicio legătură cu petrecerea: "Președintele judecătoriei Focșani a servit masa de prânz la restaurantul din Focșani, împreună cu încă 2 persoane, cu aproximație între orele 14.30 - 15.45. Acesta nu a participat la nicio petrecere organizată și /sau desfășurată la restaurantul în cauză și nu a avut cunoștință despre o astfel de organizare".

Sesizare la premier şi mai multe ministere

Prefectul de Vrancea a trimis o sesizare către primul - ministru și către ministerele Afacerilor Interne, al justiției, al finanțelor și al muncii. Cere să se ia măsuri împotriva celor care au participat la acea petrecere.

Gheorghiță Berbece - prefect Vrancea: "Faptul că a început la ora 14.00 și s-a terminat seara târziu după ora 24.00 mă face să cred că a fost un eveniment organizat, un eveniment aniversar".

Tot la finalul săptămânii trecute, la Odobești a avut loc o logodnă unde au participat 11 polițiști din cadrul IPJ Vrancea. Aceștia dar și ceilalți 3 sunt cercetați disciplinar acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Petrecere privată, cu nume grele, în Focşani. Șefii mai multor instituții publice, printre invitaţii de seamă