Antena Meniu Search
x

Petrolul și Astra se califică în play-off-ul Europa League

Cele două reprezentante ale României continuă cursa în cupele europene după ce au obținut victorii în deplasare. CFR Cluj a părăsit competiția după ce a pierdut ambele manșe cu Dinamo Minsk

Cele două reprezentante ale României continuă cursa în cupele europene după ce au obținut victorii în deplasare. CFR Cluj a părăsit competiția după ce a pierdut ambele manșe cu Dinamo Minsk 

Seară aproape perfectă pentru echipele românești care evoluează în Europa League. Două dintre cele trei grupări din Liga I au reușit să obțină calificarea în play-off-ul celei de-a doua competiții continentale inter-cluburi.

Balul a fost deschis de Astra care a reușit să câștige la Liberec, în fața localnicilor de la Slovan cu scorul de 3-2. Giurgiuvenii au deschis scorul prin Enache, însă gazdele au întors până la pauză, Slovan conducând cu 2-1 după 45 de minute. În partea secundă însă, elevii lui Daniel Isăilă au punctat de două ori. Mai întâi Laurențiu Rus a egalat la 2, iar Bukari a adus victoria Astrei cu două minute înainte de final.

Seara a continuat cu eliminarea CFR-ului din Cluj. Ardelenii au părăsit competiția în mod rușions, pierzând pe teren prorpiu cu 0-2 în fața bielorușilor de la Dinamo Minsk după ce în tur aceeași formație ex-sovietică se impunea la limită, 1-0.

Totuși, bilanțul echipelor românești a fost unul pozitiv pentru că Petrolul a reușit să se califice după un succes superb pe terenul celor de la Viktoria Plzen. Prahovenii s-au impus cu 4-1, după ce la pauză a fost 3-1. Teixeira, Mutu, de Lucas și Tamuz au fost autorii celor patru goluri ale Petrolului.

Steaua (UEFA Champions League), Astra Giurgiu și Petrolul Ploiești (Europa League) își vor afla adversarii din play-off-ul întrecerilor continentale vineri după-amiază, când este programată tragerea la sorți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Petrolul și Astra se califică în play-off-ul Europa League