Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Piedone atacă sindicaliștii de la metrou: "Să zică bogdaproste că acest protest nu a avut loc pe raza Sectorului 5"

Primăria Sectorului 5 anunță, într-un comunicat, că Cristian Popescu Piedone susține demersurile ministrului de Transporturi, Cătălin Drulă, și ale ministrului de Interne, Lucian Bode, în rezolvarea situației generate de greva sindicaliștilor de la metrou.

de Daniel Murărescu

la 26.03.2021 , 18:00

primarul Cristian Popescu Piedone Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • "Să zică bogdaproste acești sindicaliști", a fost de părere primarul, care a ținut să precizeze că ar fi dipus degajarea "de îndată" a intrărilor în stațiile de metrou

Edilul spune că autoritățile nu trebuie să permită ca aceste persoane să blocheze traficul subteran, afectând astfel deplasarea cetățenilor către locul de muncă și punând în pericol sănătatea acestora, având în vedere aglomerația care s-a produs în celelalte mijloace de transport din Capitală. De asemenea, acest blocaj duce și la pierderi economice semnificative, consideră Piedone. "Mai mult, acest protest este unul care crește riscul de infectare în rândul cetățenilor, în condițiile în care incidența cazurilor, înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,67 cazuri la mia de locuitori", se arată în comunicat.

Piedone: "Este timpul ca autoritățile să intervină!"

"Să zică bogdaproste acești sindicaliști, să zică bogdaproste că acest protest nu a avut loc la stațiile de metrou aflate pe raza Sectorului 5, pentru că aș fi dispus ca Poliția Locală Sector 5 și forțele de intervenție să acționeze de îndată pentru degajarea intrărilor în stațiile de metrou. Suntem într-o Capitală europeană, nu putem tolera o anarhie. Trebuie să învățăm ce înseamnă autoritatea statului. Nu putem pleca pălăria în fața acestor interese de grup, care se ascund în spatele unor sindicate. Aceste nemulțumiri și frustrări se pot rezolva doar în instanțele judecătorești, nu prin confiscarea metroului. Autoritatea statului trebuie impusă în adevăratul sens al legii, chiar dacă în anumite cazuri există vid legislativ. Susțin autoritățile pentru a interveni de îndată, pentru a nu risca să transformăm acest protest cu sute de oameni într-un focar de îmbolnăviri. Este timpul ca autoritățile să intervină! Plângerile nu își iau rostul. Avem nevoie de o intervenție fermă!", a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.  

Articolul continuă după reclamă

Primarul solicită ministrului de Interne ca toți protestatarii din subteran să fie așteptați la ieșire și amendați pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

De ce protestează angajaţii Metrorex care au blocat Capitala

Bucureştiul este paralizat de azi dimineaţă, din cauza protestului sindicaliştilor de la metrou. O şedinţă de urgenţă a fost organizată de reprezentanţii Primăriei, Prefecturii şi reprezentanţi din Ministerul Transporturilor şi MAI ca să găsească soluţii pentru gestionarea situaţiei.

Mii de bucureşteni care au trebuit să ajungă la muncă în această dimineaţă sau să-şi ducă copiii la şcoală au trebuit să găsească rapid soluţii alternative, aşa că haosul s-a mutat la suprafaţă. Oamenii s-au înghesuit în tramvaie şi autobuze. Poliţia şi Jandarmeria au anunţat deja că protestatarii vor fi sancţionaţi pentru că nu au respectat legea. În plus, protestatarii au fost filmați cum fumează și nu respectă distanțarea în subteran. O altă înregistrare îi arată cum cântă și aplaudă pe șine și peron.

Sindicalişti, pe șine, în subteran: ”Am avut 25 de directori şi 26 de miniştri. Mergem mai departe! Nu cedăm! Nu cedăm! Nu cedăm! Nu cedăm! Unitate! Unitate! Să vină Paraschiv! Să vină Paraschiv!”

Cine este Ion Rădoi, şeful sindicatului care a creat haos în Bucureşti

Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, este liderul de sindicat de la metrou de mai bine de 15 ani, timp în care a cunoscut 20 de miniștri ai Transporturilor și mai mulți directori ai companiei Metrorex, negociind cu fiecare, aproape anual, binele angajaților, în detrimentul stabilității financiare a companiei.

Ion Rădoi deține în prezent mai multe funcții. Este preşedintele Sindicatului liber metrou - Unitatea și preşedintele Federației Sindicatelor din Transporturi, Transloc și Servicii Publice "ATU România". În plus, este membru în Comitetul executiv al Federației Europene a Transportatorilor.

Liderul de sindicat a intrat în Parlamentul României în anul 2000, din partea PDSR, devenită ulterior PSD. A fost senator din partea PSD Giurgiu, urmând legislatura din perioada 2004-2008. În CV-ul publicat pe pagina Camerei Deputaților la începutul carierei sale politice Ion Rădoi a trecut la capitolul studii, Facultatea de Electronică din București și Facultatea de Telecomenzi Feroviare, menționând că are studii sociale și sindicale, potrivit ziare.com

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Piedone atacă sindicaliștii de la metrou: "Să zică bogdaproste că acest protest nu a avut loc pe raza Sectorului 5"