Antena Meniu Search
x

Pilotul mort în tragedia aviatică de la Suceava a fost condus pe ultimul drum

Pilotul care a murit în urma accidentului aviatic din Suceava a fost înmormântat astăzi. Sicriul a fost dus pe braţe de colegi, iar prietenii i-au construit un avion din flori, în loc de coroană.

Vezi și

Pilotul care a murit în urma accidentului aviatic din Suceava a fost înmormântat astăzi. Sicriul a fost dus pe braţe de colegi, iar prietenii i-au construit un avion din flori, în loc de coroană. Tot astăzi, Şoimii României, formaţia din care făcea parte şi Cornel Marinescu, i-au dedicat o acrobaţie înainte de ultimul drum.

O ultimă acrobaţie! Doar trei aeronave. Şoimii României au zburat, astăzi, deasupra casei prietenului lor. Iar prima trecere a fost fără cel de-al patrulea avion din formaţie. Acolo ar fi trebuit să fie Cornel Marinescu - Q, cum îi spuneau toţi.

GEORGE ROTARU, directorul Aeroclubului României:

Au fost treceri si a fost ca un fel de salut.

Din curtea pilotului, familia a privit omagiul dintre nori. 

La 61 de ani, după aproape 14 mii de ore printre nori, pentru Cornel Marinescu, a fost ultimul zbor. La Suceava, în timpul unui antrenament.

Azi i-au spus rămas bun. Sicriul a fost dus pe braţe de piloţi, iar în spatele lor, în loc de coroană, a fost adus un avion din flori.

IULIAN FILIP, prieten:

Ceea ce i-a plăcut cel mai mult, l-a ucis. 

Cornel Marinescu a fost şi pilot de linie. O colegă a lui îşi aminteşte de ultima cursă la Liverpool.

MIHAELA TĂNASE, însoţitoare de zbor:

Eram cu suporterii echipei şi mi spunea "Mihaela, dacă nu sunt cuminţi, să-mi spui, că zgâlţâi eu avionul şi-i pun la loc".

În urmă cu patru zile, Cornel Marinescu a murit după ce avionul lui s-a lovit în aer de cel al lui Sorin Bochiş - prieten şi coleg. 

CRISTIAN BECKER, pilot:

Când au făcut acele elemente de acrobaţie, vremea era perfectă. Deci era perfectă...

Sunt martori care susţin că, înainte de momentul în care avioanele s-au ciocnit, s-ar fi auzit un zgomot puternic la un motor. Anchetatorii iau în calcul toate variantele. 

ALEXANDRU GEICA, pilot: 

Avea planuri multe. Se pare că cel de sus avea însă alte planuri cu el. 

Rugăciunile celor dragi se îndreaptă acum spre Sorin Bochiş. Pilotul este, în continuare, internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, iar medicii spun că este într-o stare stabilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pilotul mort în tragedia aviatică de la Suceava a fost condus pe ultimul drum